Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mye råere enn folk tror

Tommy Svindal Larsen (29) mener selv han er mye råere enn folk tror. Og synes folk bør tåle en skandale eller to av berømte fotballspillere.

DUBLIN (Dagbladet): - Jeg har fått beskjed om å bli litt morskere på bilder. Men det er ikke så lett når man egentlig bare er snill gutt, flirer Tommy Svindal Larsen.

Vi kunne ha startet dette intervjuet med å skrive at Nils Johan Semb får stadig større tillit til Tommy, guds gave til norsk fotball, og skrive om at hans langsiktige mål er å bli fast på landslaget.

Men det er både kjedelig og opplagt.

Så vi starter heller med skandalene som Stefan Effenberg er i ferd med å rulle ut i tysk presse. Den tidligere Bayern München- og landslagsstjernen lanserer snart ei ny bok. Og plantede lekkasjer i mediene sier at det kommer avsløringer om bruk av dop, vill sex, og fri flyt av det meste i tysk Bundesliga.

- Du spiller dere nede. Beskriver Stefan Effenberg virkeligheten?

- He, he. Det blir nok morsomt å lese den boka. Noen går nok rundt og er litt mer nervøse enn andre, flirer Svindal Larsen.

Sex og hasj

Selv har han ingenting å frykte. Tommy er en klassisk familiemann. Men samtidig ser han ikke de store skandalene i det som måtte komme.

- Dette er jo ting som er overalt i samfunnet. Alle mennesker velger hvordan de vil leve sitt eget liv, sier han.

- Skulle egentlig bare mangle også at det kom fram noen historier. En røyker hasj. En har vill sex. Sånt skjer, også blant fotballspillere.

Og Svindal Larsen har jo vitterlig et poeng.

- Jeg håper bare det blir en ærlig bok. Slike ting blir ofte veldig subjektive. Og jeg opplever at altfor få av sånne type bøker blir ærlige nok. Men noen folks historier tåler vel kanskje dagens lys bedre enn andre. Skal man først snakke rett fra levra, så er det greit å gjøre det i ei bok.

- Varm klubb

Svindal Larsen avviser også at miljøet i den tyske Bundesligaen er så tøft, kynisk og kaldt som mytene skal ha det til.

- Nei, egentlig ikke. Jeg kjenner jo bare Nürnberg. Og både klubben, byen og regionen rundt oppfatter jeg helt motsatt. Jeg mener jeg er i en god og varm klubb, og kjenner meg ikke igjen i alt snakket om at Bundesligaen er kynisk og hard.

Men alt er ikke perfekt.

- Tyskerne og samfunnet der nede er veldig ABC. Man følger en linje, og går liksom ikke utenom den. Gjør man det, så gjør man ting feil.

- Jeg tror at det hindrer en klubb som Nürnberg i å komme seg videre. Det handler om lederskap, og om å se nye muligheter. Begynner det først å gå dårlig, kan det gå veldig galt. Fordi man greier ikke å forandre på ting.

- Har et navn

Nürnberg som kjemper for å overleve i Bundesligaen ligger per dags dato på nedrykksplass, og Svindal Larsen er lagkaptein på et lag som er nødt til å vinne mot 1860 München til helga.

- Vi er presset, og kan ikke tape nå. Vi har fire poeng opp til sikker plass. Og i neste kamp møter vi Borussia Dortmund borte, sukker han.

Men selv om laget sliter, gjør Tommy det brukbart.

- Folk som følger med på tysk TV, har fortalt meg at jeg markerer meg litt. Jeg vil ikke skryte på meg noe, men et lite navn har jeg nok fått i tysk fotball.

På landslagstreningene framstår han også som annerledes enn den «snille gutten» vi kjente ham som i Stabæk-tida. I går taklet han Fredrik Winsnes så det suste på treninga. Med knottene først. Og i legghøyde. Men Tommy fikk ros av Nils Johan Semb. Selv om Winsnes sank sammen i smerte.

- Bruk heller leggbeskyttere, brølte Semb til Winsnes.

- Det skal være tøft på trening. Dette er internasjonal fotball.

KLAR FOR ALT: Tommy Svindal Larsen har satt seg ett klart mål i karrieren. - På sikt skal jeg være fast på den norske landslagsmidtbanen, sier han. Her i samtale med Steffen Iversen. John Carew og Øyvind Leonhardsen iler til.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media