Mye Shampo, men lite skum

Espen Shampo Knutsen ble selvfølgelig ingen hockey-Messias i sitt comeback i Norge. Men moro ble det likevel. Og mest etter kampen.

JORDAL AMFI (Dagbladet): Det var invitert til hockeyfest med 5000 gjester på Jordal Amfi i går. Og toppkampen mellom Vålerenga og Storhamar hadde bare plass til én mann på hovedrollelista: Den hjemvendte superstjernen Espen Knutsen.

Men han var ikke super - bare ganske god. Og mest stjerne etter kampen.

- Jeg var sabla nervøs før kampen. Fullsatt Jordal. Masse venner og familie til stede. Og Klanen. De forventet noe spesielt. Jeg var mer nervøs før denne kampen enn før NHL-debuten, sier Espen Knutsen til Dagbladet.

Grusom feilpasning

Etter å ha avsluttet sin sju år lange NHL-karriere for en måned siden, skulle han bare spille en kamp for gamleklubben Vålerenga før han dro videre til spill i svenske Djurgården.

Helt festlig var det ikke da Shampo startet comebacket med en grusom feilpasning i egen sone etter bare få minutter, men Storhamars toppscorer Tom Erik Olsen bommet alene med keeper.

- Jeg visste at jeg ikke kunne komme tilbake og bare seile gjennom på en skøyte. Jeg har ikke spilt i dette systemet før, og det tok meg litt tid å venne meg til at en ikke spiller med pasningsoffside i Norge, forteller Shampo.

- Rusten i begynnelsen. Men etter hvert gikk det ålreit. Sånn midt på treet, mener han.

Irritert Shampo

Vålerenga skulle hevne tapet mot Storhamar fra søndag, og serielederen åpnet klart best i denne fjerde bonuskampen.

Anført av backen Øystein Olsen i lekkert målhumør, tok laget ledelsen 2- 0 etter første periode. En periode som ble preget av at Storhamars debutant Jarkko Väänänen fikk fem minutters utvisning og liten matchstraff etter 12 minutter. Dermed ble det tidlig badstu på finnen.

Shampo ble dessverre mest opptatt med å krangle med Storhamar-kaptein Mikael Tjälldén som tydeligvis hadde noe uoppgjort med Vålerenga-spilleren.

- Det var mye slag. Å prøve å knekke armene på folk er ikke greit, sier en irritert Shampo, som selv måtte i utvisningsboksen to ganger i går.

Straffebom

I andre periode kom Hamar-laget mye bedre med. Og Geir «Burger'n» Svendsbergets redusering etter 15 minutter ga håp om en thrilleravslutning.

Det skulle det ikke bli. Vålerengas Petter Syversen ble mannen i tredje periode. Da han ga hjemmelaget 3- 1 allerede etter 1,03, var det kjørt.

- Vi var optimister før tredje periode, men da de fikk den første scoringen, gikk lufta ut av oss, sier Storhamar-trener Petter Salsten til Dagbladet.

Riktig avgjørelse

Kvarteret før slutt fant Espen Shampo Knutsen ut at det var på tide å dra fram gamle triks. Plutselig var dragningene der igjen, pasningene og den suverene roen i overtall. Og etter at gode Petter Syversen puttet på til 4- 1, ble Espen «Shampo» Knutsen hektet - og tildelt straffeslag.

Shampo tok sjøl straffen og dro elegant av keeper Jonas Norgren, men skuddet gikk på undersiden av tverrliggeren - og ned på streken. Shampo jublet for mål. Dommeren sa nei, og 31-åringen ble snytt for sitt første eliteseriemål på nesten 10 år.

- Jeg var sikker på at den var inne, sier Shampo. Men TV-bildene viste at dommer Ole-Stian Hansen hadde rett.

Klanen feiret

Vålerenga trengte ikke Shampos mål - og vant til slutt helt fortjent 5- 1. Etterpå var det tid for Shampo til å spille hovedrollen igjen.

«Vi vil ha rompa til Shampo,» sang Klanen. Men fikk den ikke. I stedet lot han seg ta med på æresrunde sammen med maskoten Marius Stenholen Knutsen (7).

- Dette var skikkelig moro, sa Shampo.

- Var dette din siste kamp for Vålerenga?

- Jeg vet ikke. Men jeg er 35 år gammel når jeg er ferdig i Djurgården. Så jeg kan ikke love mer.

KASTET HJELMEN: Espen «Shampo» Knutsen lot seg hylle av Klanen da han kastet hjelmen etter sin ene kamp i Vålerenga-trøya. Det ble mest sirkus før og etter kampen.
STRAFFEMISS: Dette er det nærmeste Shampo kom scoring. Et misset straffeslag...