- Mye skrot på hylla

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): 20. plass i går, men reint bord i verdenscupen. Thomas Alsgaard (26) mottok kilovis med glass for seier i sprintcupen, langdistansecupen og den totale verdenscupen. - Det blir mye skrot på hylla, fleiper Alsgaard.

Ironisk nok:

På årets svakeste dag i langrennssporet mottok Thomas Algaard flere utmerkelser enn noensinne. Med tre glasskupler og tre medaljer måtte Thomas ha transporthjelp til alle premiene.

- Har du plass til å vinne verdenscupen mange ganger?
- Nei, ikke har jeg plass, og dessuten blir det så mye glass å pusse. Jeg får slutte å vinne verdenscupen, spøker Thomas.

Gode minner

Spøk til side. Seieren er selvfølgelig ikke betydningsløs for den nye skikongen:

- Alt har fungert veldig bra denne sesongen. Jeg sitter igjen med mange gode minner. Og totalseieren betyr jo at jeg var jevnest og best gjennom hele sesongen.

Likevel:
Hvis han finner fram pussekluten kommer den til å bli brukt oftere på OL-gullene enn glasskuplene.

- OL-gull betyr mer. Alle løperne satset mest på OL i år. Derfor kommer verdenscupen litt i andre rekke. Men selvfølgelig er det spesielt å vinne den.

Tungt

Også gårsdagens Kollen-femmil ble spesiell for Thomas. Spesielt dårlig. Til å være Alsgaard anno 1998.

- Jeg slet tungt. Det løsnet litt på den andre runden, men på sisterunden fikk jeg meg en smell.

Hvis det løsnet litt for Thomas på andrerunden må en kalle det Bjørn Dæhlie opplevde som total utløsning. Da alle trodde Dæhlie var ute på en ny Kvikk Lunsj-runde i Nordmarka, satte han Nannestad-ekspressen på skinner.

Og hvis du skulle være i tvil: Da går det styggfort.

Opptur

- Med så mye folk rundt løypene var det flaut å gå så dårlig som jeg gjorde på den første runden. Etter hvert fikk jeg opp farta. Et stykke gikk jeg nesten over evne, forteller Dæhlie.
På den siste sløyfa spiste han opp et par minutter på toer Odd Bjørn Hjelmeseth, og gikk seg opp fra femte til tredjeplass.

- Å avslutte med en tredjeplass her i dag var en opptur. Jeg har ikke vært i form etter OL, sier Bjørn.

GRÅDIG KAR:</B> Verdenscup-kongen Thomas Alsgård måtte ha hjelp til å få med seg premiene hjem.