- Mye som tyder på at AaFK-kamp var fikset fra utlandet

Norsk Tipping oppdaget mistenkelige spill på Europa League-kvalik.

OVERRASKENDE ENKELT:Leke James (t.v.) og Aalesund fikk det etter hvert overraskende enkelt mot Tirana i forrige runde av Europa Leauge-kvalifiseringen. Nå viser det seg at Norsk Tipping mottok svært mange spill på at sluttresultatet skulle bli 5-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
OVERRASKENDE ENKELT:Leke James (t.v.) og Aalesund fikk det etter hvert overraskende enkelt mot Tirana i forrige runde av Europa Leauge-kvalifiseringen. Nå viser det seg at Norsk Tipping mottok svært mange spill på at sluttresultatet skulle bli 5-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er mistanke om at Aalesunds europaligakamp mot Tirana forrige uke kan ha vært fikset, melder VG.Norsk Tipping oppdaget mistenkelige spill på kvalifiseringskampen og stoppet spillet.

Da det sto 2-0 til hjemmelaget i Ålesund, satte svært mange spillere penger på at sluttresultatet ville bli 5-0. Det førte til at de som kontrollerer livespillene i Norsk Tipping reagerte og at spillet ble stoppet.

Norsk Tipping har varslet Norges Fotballforbund og det europeiske lotteritilsynet om hendelsen.

- Det er mye som tyder på at denne kampen var fikset fra utlandet. Det er ikke rettet mistanke mot Aalesund, sier kommunikasjonsdirektør Einar Busterud i Norsk Tipping til VG.

Kampen endte 5-0.

I første kamp hadde Aalesund slitt seg til 1-1 i Albania.

- Ikke fikset Klubbleder Salih Dagani i Tirana benekter overfor VG av returkampen var fikset..

- Våre spillere hadde store problemer med underlaget. De er ikke vant til å spille på mykt og ustabilt kunstgress. Ballen var dessuten for tung, sier han.

Albanerne klager også over dårlig behandling på hotellet de bodde på i Ålesund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer