OVERRASKENDE ENKELT:Leke James (t.v.) og Aalesund fikk det etter hvert overraskende enkelt mot Tirana i forrige runde av Europa Leauge-kvalifiseringen. Nå viser det seg at Norsk Tipping mottok svært mange spill på at sluttresultatet skulle bli 5-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
OVERRASKENDE ENKELT:Leke James (t.v.) og Aalesund fikk det etter hvert overraskende enkelt mot Tirana i forrige runde av Europa Leauge-kvalifiseringen. Nå viser det seg at Norsk Tipping mottok svært mange spill på at sluttresultatet skulle bli 5-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

- Mye som tyder på at AaFK-kamp var fikset fra utlandet

Norsk Tipping oppdaget mistenkelige spill på Europa League-kvalik.

Det er mistanke om at Aalesunds europaligakamp mot Tirana forrige uke kan ha vært fikset, melder VG.Norsk Tipping oppdaget mistenkelige spill på kvalifiseringskampen og stoppet spillet.

Da det sto 2-0 til hjemmelaget i Ålesund, satte svært mange spillere penger på at sluttresultatet ville bli 5-0. Det førte til at de som kontrollerer livespillene i Norsk Tipping reagerte og at spillet ble stoppet.

Norsk Tipping har varslet Norges Fotballforbund og det europeiske lotteritilsynet om hendelsen.

- Det er mye som tyder på at denne kampen var fikset fra utlandet. Det er ikke rettet mistanke mot Aalesund, sier kommunikasjonsdirektør Einar Busterud i Norsk Tipping til VG.

Kampen endte 5-0.

I første kamp hadde Aalesund slitt seg til 1-1 i Albania.

- Ikke fikset Klubbleder Salih Dagani i Tirana benekter overfor VG av returkampen var fikset..

- Våre spillere hadde store problemer med underlaget. De er ikke vant til å spille på mykt og ustabilt kunstgress. Ballen var dessuten for tung, sier han.

Albanerne klager også over dårlig behandling på hotellet de bodde på i Ålesund.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal blir overrasket over Norsk Tippings bekymring.

- Jeg har ikke peiling på hva det andre laget har holdt på med. Jeg har bare ansvar for mitt eget lag, og vi scoret noen fine mål i den kampen, sier han til VG.

Forsiktig Aalesund spilte torsdag bortekamp mot APOEL Nikosia i neste runde i kvalifiseringen og tapte 1-2 på Kypros.

Rekdal maner til forsiktighet med å trekke konklusjoner.

- Man må være forsiktig med å mistenkeliggjøre. Det kan ikke være slik at hver gang et lag vinner stort, blir det kastet mistanke. Vi må ikke bli helt hysteriske, sier han.

Klubbdirektør Henrik Hoff er også overrasket over opplysningene om at kampen kan ha vært fikset, men han sier at Aalesund ønsker at eventuelle mistanker skal granskes av UEFA og det europeiske lotteritilsynet.

(NTB)