Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo

- Mye tyder på at det er han som er nærmest Petter Northug

Landslagsledelsen lover Høsflot Klæbo sjanser.

KOMETEN: HEr vinner Johannes Høsflot Klæbo sprinten på Beitostølen i går. Han er Norges raskeste sprinter, mener sprinttrener Arild Monsen. <br>Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KOMETEN: HEr vinner Johannes Høsflot Klæbo sprinten på Beitostølen i går. Han er Norges raskeste sprinter, mener sprinttrener Arild Monsen.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdenscup i Kuusamo kommende helg blir det kanskje ikke på Johannes Høsflot Klæbo, men allerede i Lillehammer helgen etter er han nok på plass.

20-åringen dundret inn til seier og tuktet flere fra verdenseliten under søndagens åpningssprint på Beitostølen. Rykket han viste imponerte alle.

– Dette var fantastisk imponerende. Jeg er selvfølgelig overrasket, men ikke svært overrasket. Han er på rekruttlandslaget, og vi har bra kontroll på ham, sprintlandslagstrener Arild Monsen.

– Når får vi se ham mot verdenseliten?

– Det vet vi ikke. Hadde vi hatte fjorårets kvoter, så hadde han selvfølgelig vært i Kuusamo. Jeg kan ikke si at han er med i Kuusamo. Vi vet at han er sterk i klassisk også, men sprinten her i dag var nå i skøyting da, og om seks dager er det i en annen teknikk. Vi må ikke ta av, men at vi får se han med Norge på ryggen i verdenscup det føler jeg meg ganske sikker på, slo Monsen nøkternt fast.

– Blir du sjokkert om Johannes Høsflot Klæbo stor på pallen i Lahti-VM?

– Nei, ikke sjokkert. Han kan fort gjøre det som mange andre. Han virker veldig sterk.

Raskest?

– Hvem vil du sammenligne ham med?

– Han er enormt hurtig. Vi har hatt ham med på samling med elitelaget, og han er den raskeste mannen i klassen på korte distanser. Det har vi sett på impulser og tester vi har gjort.

– Hvem er raskest, Petter Northug eller Klæbo?

– Det vet jeg ikke, det kommer an på hvor sliten folk er. I uthvilt tilstand er denne mannen raskest. I dag så det ut som om han har god utholdenhet også.

Glis

Landslagssjef Vidar Løfshus har hatt lite å le av de siste månedene, men med Høsflot Klæbos seier kom gliset fram.

– Er Høsflot Klæbo det talentet i Norge som er nærmest Petter Northug?

– Det er mye som tyder på det. Han har gjort de samme operasjonene på trening som de andre på landslagene utover høsten, så for oss i trenerteamet var dette egentlig ikke så overraskende.

– Vi får aldri et svar på hvem som er raskest av dem før de barker sammen i løpet av vinteren. Det blir spennende når de møtes. Det kommer til ha underholdningsverdi, fastslo Vidar Løfshus.

NB: Senere mandag kommer uttaket til verdenscuprennene i Ruka i Kuusamo kommende helg.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!