Langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo

- Mye tyder på at det er han som er nærmest Petter Northug

Landslagsledelsen lover Høsflot Klæbo sjanser.

KOMETEN: HEr vinner Johannes Høsflot Klæbo sprinten på Beitostølen i går. Han er Norges raskeste sprinter, mener sprinttrener Arild Monsen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KOMETEN: HEr vinner Johannes Høsflot Klæbo sprinten på Beitostølen i går. Han er Norges raskeste sprinter, mener sprinttrener Arild Monsen.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdenscup i Kuusamo kommende helg blir det kanskje ikke på Johannes Høsflot Klæbo, men allerede i Lillehammer helgen etter er han nok på plass.

20-åringen dundret inn til seier og tuktet flere fra verdenseliten under søndagens åpningssprint på Beitostølen. Rykket han viste imponerte alle.

– Dette var fantastisk imponerende. Jeg er selvfølgelig overrasket, men ikke svært overrasket. Han er på rekruttlandslaget, og vi har bra kontroll på ham, sprintlandslagstrener Arild Monsen.

– Når får vi se ham mot verdenseliten?

– Det vet vi ikke. Hadde vi hatte fjorårets kvoter, så hadde han selvfølgelig vært i Kuusamo. Jeg kan ikke si at han er med i Kuusamo. Vi vet at han er sterk i klassisk også, men sprinten her i dag var nå i skøyting da, og om seks dager er det i en annen teknikk. Vi må ikke ta av, men at vi får se han med Norge på ryggen i verdenscup det føler jeg meg ganske sikker på, slo Monsen nøkternt fast.

– Blir du sjokkert om Johannes Høsflot Klæbo stor på pallen i Lahti-VM?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer