Myggen ber publikum pipe mot Jugoslavia

LIEGE (Dagbladet): Nå gjør Erik Mykland som Rune Bratseth gjorde for sju år siden: Han oppfordrer den norske fansen på tribunen til å pipe mot de jugoslaviske spillerne i kveld. - Det hjalp oss mot Spania, sier Myggen.

Det var før VM-kvalikkampen mot England på Ullevaal i 1993 at Rune Bratseth ba publikum pipe mot motstanderne.

Mot Spania ble Norge presset langt bakover på banen det første kvarteret. Spanjolene hadde overtaket, men var puslete og spilte med lavt tempo. Etter hvert utliknet banespillet seg. Myggen tror pipekonserten fra de 10000 kledd i rødt, hvitt og blått på tribunen - fikk Spania på defensiven.

- De norske begynte å pipe. Det merket spanjolene, og ble frustrerte. Dette hjalp oss. Kanskje de trodde det var deres egne tilskuere som pep? sier Myggen.

- Blir usikre

Rune Bratseth hadde de samme erfaringene med seg fra Bundesliga da han i 1993 oppfordret publikum til en skikkelig pipekonsert mot England.

- Det er viktig å gjøre motstanderen usikker når de får ballen og ikke vet hva de skal gjøre med den. Da kommer pipekonserten. Da blir de usikre, sier Bratseth til Dagbladet.

Myggen vet at Jugoslavia er et lag med dårligere systemdisiplin enn Spania. Slike lag går fort sure.

- Jugoslavia har ikke et så fast spillemønster som Spania.

- Men de har mange gode enkeltspillere som gjør det bra i toppklubber, sier Myggen.

Løper langt

Kveldens kamparena, Sclessin Stadion i Liege, tar bare 30000 tilskuere. Det er 20000 færre enn De Kuip i Rotterdam der Norge slo Spania. Men Standard Lieges hjemmebane er bygd som en engelsk bane med bratte tribuner tett inntil gresssmatta. Det blir garantert eksplosiv stemning i kveld også.

- Jeg håper selvfølgelig at vi rundspiller Jugoslavia, gjør som Brasil og vinner 5- 0. Nei, det blir vel en vanlig norsk kamp. Forhåpentligvis scorer ikke de først.

For da tror Myggen løpet er kjørt. Den fødte pessimisten tror Norge må overgå seg sjøl for å innhente en ledelse på dette nivået.

- Ja, det er sant, sier Myggen.

Nekter sprøyte

Sjøl skal Myggen på nytt løpe seg tom for Norge. Etterpå dukker kanskje landslagslege Lars Engebretsen opp med intravenøs næring og nålene sine for å få indreløperen på beina igjen.

- Er spillerne så utmattet at de ikke klarer å løfte armen, kan de få salt og sukker i blodet, sier Engebretsen.

Men ikke Erik Mykland.

Myggen vil ikke stikkes.

- Sprøyter? Nei, hvorfor skulle jeg det? Uaktuelt, sier Myggen.

<B>PIPEKONSERT:</B> Erik Mykland vil ha høylytte pipekonserter mot de jugoslaviske spillerne fra tribunen i kveld.