- Myggen er veldig sjokkert

Start anklager politiet for lekkasjer. Politiet understreker at flere har hatt tilgang til dokumentene.

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): VG gjengir i dag detaljerte utdrag fra politiets telefonavlyttinger av Erik Myklands kokainbestillinger.

Starts sports- og mediadirektør Svein Mathisen er overbevist om at lekkasjene kommer fra politiets egne rekker - noe han betegner som en langt verre forbrytelse enn kokainbruken Erik Mykland er siktet for.


- Jeg lurer på hva slags samfunn vi lever i. De som har hatt utskriftene, er politiet og advokaten til Erik. Og jeg regner ikke med at advokaten utleverer sin egen klient på den måten. Så sannsynligvis er dette fra politiet, det er de som lekker, og det synes jeg er sjokkerende. Og det må være straffbart. Vi kan ikke ha et samfunn som har et politi som gjør sånt, tordner Mathisen overfor Dagbladet.no.
 

Avviser lekkasje

Politiadvokat Håvar Undeland i Romerike politidistrikt avviser på det sterkeste at han kjenner til lekkasjer fra politiets side.

- For oss som har jobbet med denne saken, har kjendisstatus aldri hatt noe fokus. Vi har ikke hatt noe ønske om at denne saken skulle komme ut, sier han til Dagbladet.no.

Dessuten påpeker han - uten å ville rette mistanke mot noen - at flere enn politiet og Myklands advokat har hatt rett til innsyn i saksdokumentene som havnet i pressen i dag.

Blant disse er Myklands medsiktede og deres advokater.

- Myggen er veldig sjokkert

- Veldig sjokkert

Mykland selv ønsker ikke å uttale seg utover det han sa til VG i går, da han ga uttrykk for at han hadde gjort noe «veldig dumt».

Mathisen opplyser imidlertid at 37-åringen reagerte kraftig på at politiets avlytting er blitt lekket til media.


- Han er jo sjokkert over det som kommer i VG, veldig sjokkert. Han ba meg stå fram i forhold til å snakke hans sak, og det gjør jeg.

- Lekker som en sil

Han mener John Christian Elden tar det på kornet i dagens Dagbladet, der høyesterettsadvokaten mener politiet på Romerike har misbrukt sine fullmakter i kokainsaken, og at de er ute etter å lage et eksempel av Mykland.

- Et eller annet sted lekker det jo som ei sil. Vi hadde våre mistanker om at dette skjedde fordi han er kjendis, sier Mathisen.


- Vil dere foreta dere noe overfor politiet?

- Nå har ikke vi anledning til telefonavlytting. Men vi må i hvert fall reagere med det vi kan. Så ser jeg på det som en selvfølge at de som har sittet på disse utskriftene, rydder opp i eget reir. De har foretatt straffbare handlinger som er langt verre enn det Erik Mykland har gjort, sier Mathisen til Dagbladet.no.

- Må bare ta kontakt

Politiadvokat Undeland sier han ikke skjønner hvorfor de skulle lekke opplysninger i denne saken - men han tar gjerne en prat med Start.

- I den grad de ønsker det, må de gjerne ta kontakt med oss. Og hvis noen skulle ønske en etterforskning av det, må de bare gjøre det, sier Undeland.

Han mener detaljene VG gjengir i dag, hører hjemme i en straffesak, ikke i media. 

- Vi registrerer at disse opplysningene har kommet ut, men jeg vil ikke spekulere i hvor de stammer fra - utover at jeg ikke kjenner til noen lekkasje fra politiet, gjentar han.

KLAR TALE: Starts sports- og mediadirektør Svein Mathisen er rasende på det han mener er politilekkasjer.