Myggen fristet av England

Erik «Myggen» Mykland er ønsket av tre engelske toppklubber. Sjøl kan 27-åringen gjerne tenke seg spill i England når kontrakten med Panathinaikos går ut til sommeren.

- Jeg har lyst på nye utfordringer. Jeg er ikke fremmed for England. Det er et bra alternativ, sier Myggen til Fædrelandsvennen.

Hittil har ballsjongløren holdt alle dører åpne - også for å fortsette i Hellas og Panathinaikos når kontrakten går ut.

Nå tyder imidlertid mye på at Myggens tid i den greske hovedstaden er forbi. Til sommeren går kontrakten hans med storklubben Panathinaikos ut, og allerede 1. januar neste år kan han starte forhandlinger med ny klubb.

Gullkantet

- Jeg har lyst til å spille for en bra klubb i en bra liga, sier Mykland. Hans oppvisning i de to siste landskampene hjalp ikke bare Norge til EM for aller første gang, den hjalp også sørlendingen langt på vei til en gullkantet kontrakt i Europa. Og den kontrakten tror Myggen selv blir hans siste som utenlandsproff.

Myklands agent, Erik Solér, sier til Fædrelandsvennen at det er tre engelske toppklubber som vurderer å legge inn bud på sørlendingen.

- Tre engelske managere har kontaktet meg og forhørt seg om Myggens situasjon og hva han ønsker når kontrakten løper ut. Men vi har ennå ikke inngått konkrete forhandlinger og derfor vil jeg ikke kommentere hvilke klubber det er, sier Erik Solér.

Olympiakos favoritter

Panathinaikos og Myggen vant seriepremieren i den greske toppserien sist helg med 2-0 og er også i år regnet som et av topplagene.

- Men det er Olympiakos som er favoritten og det skal nok mye til å ta seriegullet fra dem. Vi har et godt nok lag til å slå dem, men her i Hellas er det også andre ting som teller for å bli seriemester, sier Erik Mykland, uten å ville utdype det nærmere.

(NTB)