Myggen frykter hissig Brasil

Erik «Myggen» Mykland kan være på full fart inn i Norges lag i skjebnekampen mot Brasil tirsdag. Han frykter at sinte brasser kan ødelegge Norges sist VM-håp.

I den brasilianske leiren er irritasjonen over Norge i ferd med å spre seg nedover i systemet. Egil «Drillo» Olsens kommentarer om Brasils spillestyrke har såret trener Mario Zagallo og flere av stjernene.

Hisset dem opp

- Vi har hisset dem opp, og etter det jeg forstår er Zagallo rasende. Det beste for oss ville nok vært om de hadde vært videre, lot spillere hvile og satset på å underholde. Det er ikke sikkert det skjer nå. Hvis vi møter Brasil på sitt beste, kan det bli vanskelig. Det er ille dersom de scorer først, sier Erik Mykland til NTB.

Det kan fort skje. Mot Skottland (etter fire minutter) og Marokko (etter ni minutter) har Brasil fått det tidlige målet de drømte om.

I tillegg såret 2-4-tapet fra Ullevaal så mye at det surrer i bakhodet ennå. Det var starten på en trist periode for VM-favoritten.

Tviler

Norge går til Brasil-kampen uten tap på 16 forsøk. Myggen mener det kan være litt misvisende.

- Den rekken er ikke bare vår fortjeneste. Mot Frankrike (3-3) hadde vi rimelig flaks. I Danmark-kampen (2-0-seier) møtte vi et rimelig dårlig lag. Og de to siste (Mexico, 4-2-seier og Saudi-Arabia 6-0) er ikke verdt å nevne.

- Vi skal ta med oss 16 kamper uten nederlag, men vi vet også at vi ikke er verdens beste lag. Vi imponerer stadig oss selv, fortsetter Mykland.

Fredag ble han drillet på en norsk midtbane som inneholdt Øyvind Leonhardsen, Myggen, Kjetil Rekdal, Roar Strand og Håvard Flo helt til høyre. Av de fem lever Rekdal farligst.

(NTB)