«Myggen» gjør comeback

Tilbake i Start.

(Dagbladet.no): Erik «Myggen» Mykland er tilbake i manesjen etter fire års fravær fra fotballbanen. Den «pensjonerte» landslagsstjernen gjør nå et seriøst forsøk på å komme tilbake i form og aksle Start-drakta igjen.

- Start er jo klubben i mitt hjerte, og hvis jeg kommer i form igjen vil det være en fantastisk opplevelse å løpe ut på matta her på Sør Arena som Start-spiller, sier Erik Mykland til klubbens hjemmesider.

Det var et heller impulsivt innfall som fikk «Myggen» til å tenke tanken på å gjenoppta karrieren, skal man tro spilleren selv.

- Jeg var på kampen mot Moss på søndag, og på vei over matta fikk jeg lyst til å prøve igjen. De siste dagene har vi blitt enige om å forsøke å få meg i form igjen, sier Mykland.

Dersom «Myggen» nå kommer tilbake på banen og skal spille en eller flere kamper for Start i 1. divisjon, vil det i så fall bli tidenes comeback i norsk fotball. Start-trener Arne Sandstø er iallefall positiv til tanken.

- Dette er spennende.Vi kan få en virkelig god fotballspiller igang igjen. Hans spillerkvaliteter er ikke blitt borte, men den største utfordringen de første ukene er å få kroppen igang igjen. Det er viktig å unngå skader mens kroppen trenes opp til å tåle de store påkjenningene det er å spille toppfotball, sier Sandstø. til ikstart.no

Startledelsen vil etter planen offentliggjøre hvilken avtale som er inngått med Mykland på Sør Arena onsdag ettermiddag.

I utgangspunktet skal Erik Mykland spille fotball for Start, men det blir ikke før 1. oktober. I løpet av august og september skal Mykland testes for å se om kroppen holder og at han er fysisk klar for 1. divisjonsspill.

- Vi vet ikke enda om jeg kan spille og når jeg kan spille, det får de neste ukene vise. Nå har Start lagt opp et treningsprogram for meg, så skal jeg gjøre så godt jeg kan, sier Mykland som overfor Starts hjemmesider legger til at han er lettrent selv om han ikke har drevet med hardtrening siden han la opp i 2004.

LEGENDECOMEBACK?: Erik Mykland (t.h.) skal være ønsket i Start, og det som spiller! Her er Myggen i duell med Diego Maradona under en showkamp i Oslo i 2006. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
LEGENDECOMEBACK?: Erik Mykland (t.h.) skal være ønsket i Start, og det som spiller! Her er Myggen i duell med Diego Maradona under en showkamp i Oslo i 2006. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet.no/NTB)

«Myggen» gjør comeback