Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Myggen kan ta siste stikk

Tre minutter på overtid scoret Københavns Hjalte Nørregaard målet som kan gi Erik «Myggen» Mykland hans aller første tittel som fotballspiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myggen spilte en god 1. omgang, men ble tatt av banen 11 minutter før slutt. De fleste belaget seg nok på uavgjort etter 90 spilte minutter, men tre minutter seinere ble et hardt innlegg dundret i mål av Nørregaard. Deretter vrengte han av seg trøya, før han slapp jubelen løs blant over 30 000 tilskuere på Brøndby stadion. I samme sekund spratt Myggen opp fra benken og løp inn på banen for å gratulerer den lykkelige målscoreren.

- Utrolig deilig

Med gårsdagens viktige seier, ligger København nå på toppn av tabellen - to poeng foran rival Brøndby - før siste serierunde spilles førstkommende søndag. Hvis København slår tredjejumbo AGF på hjemmebane, er de seriemestrer. Dermed kan Mykland vinne noe for aller første gang i sin fotballkarriere. Men hvis København avgir poeng, samtidig som Brøndby slår svake Silkeborg på bortebane, må han nøye seg med sølv. Det tiende i rekken.

Sørlendingen klarer ikke helt å slappe av med de forholdsvis enkle forutsetningene.

- Det var utrolig deilig, men jeg er litt redd for søndagens kamp mot AGF. Vi har hatt problemer med det laget før, sa han til TV2.

Hjemme i stua i Risør satt en stolt pappa, Oddvar Mykland, og fulgte kampen.

- Det var en fortjent seier. 1. omgangen til Erik er noe av det beste han har prestert i år, mener pappa Mykland - som ikke kommer til å dra til København for å følge sønnens seriefinale søndag.

Det har med overtro å gjøre.

Holder seg hjemme

- Jeg er aldri mer til stede på avgjørende kamper der Erik spiller. Da ender det nemlig alltid med tap, smiler Oddvar.

Han har vært fysisk til stede når sønnen har spilt tre cupfinaler - to i greske Panathinaikos og en i København (i fjor). Alle kampene endte med tap. I tillegg overvar han fjorårets seriefinale i Danmark. Det gikk heller ikke så bra. Myggen tok på seg skylda for en feilpasning som førte til at Brøndby vant - og ble seriemestrer.

- Derfor har jeg og Erik blitt enige om at jeg holder meg borte når viktige kamper skal spilles, sier Oddvar Mykland.

Han hadde egentlig voldsom lyst til å være til stede på Brøndby stadion i går kveld.

- Men da hadde vel København tapt, ler han.

Søndag kveld, når sønnen forhåpentligvis løfter det danske trofeet over hodet, sitter Oddvar Mykland i godstolen og ser det hele på tv.

Hvis ikke, blir det sølv. Igjen.

JUBEL PÅ OVERTID: Erik Mykland (t.h.) spurtet inn på banen for å gratulere målscorer Hjalte Nørregaard, som i gledesrusen vrengte av seg på overkroppen.