Myggen-kanon fra 25 meter

FC København-OB 4-0. Scoringer er ikke akkurat hans varemerke, men Erik Myklands (30) kanonmål fra 25 meter i går vil københavnerne snakke om i lang tid.

17 minutter før slutt var Myggen mannen bak skuddet som seiler opp som en av de heteste kandidatene til Årets mål i dansk superliga:

En pasning bakover fra FC Københavns sørafrikanske angrepsjuvel, Sibusiso Zuma, ble møtt av Myggen, som med strak vrist klinte ballen i tverrliggeren og inn.

Myggens første mål i Danmark - og på år og dag - var et faktum.

Tok sjansen

- Skudd fra distanse er min største svakhet. På stillingen 0-0 hadde jeg ikke våget å skyte, men ettersom vi ledet 3-0 tok jeg sjansen, oppsummerte Erik Mykland overfor danske Ekstra Bladet etter kampen.

Åge Hareides Brøndby klarte bare 1-1 mot svake Vejle, og ledelsen på ni poeng er nå skrumpet inn til sju. Uten at Myggen nå ser muligheten til å snappe gullet fra Åge Hareide i innspurten.

- Vi tenker ikke på seriegull. Vi må heller konsentrere oss om å beholde andreplassen, sier Mykland til Ekstra Bladet.

- Myggen & Co. gikk til pause med 3-0-ledelse, og første omgangen blir omtalt som høy internasjonal klasse, hvor Mykland og Christian Poulsen eide den sentrale midtbanen fullstendig.

Til klubbens egen hjemmeside på Internett oppsummerte Myggen kampen slik:

- Første omgang var veldig bra, men det er litt irriterende at vi ikke scorer på alle sjansene våre. I andre omgang slappet vi mer av. Alt i alt var det en god kamp fra vår side, sier Myggen.

Hyller spiss

Men tross Myklands fantastisk mål er det den sørafrikanske spissen Zuma som får de største overskriftene i danske aviser i dag. Han scoret selv det første og la opp til de tre siste.

Myggen er også blant Zumas mange beundrere:

- Han er den beste spissen jeg noen gang har spilt sammen med, og han ville gått inn på hvilket som helst lag i hele Europa, hevder Erik Mykland.

MYGGSTIKK: Lagkamerat Tomas Antonelius (t. h.) kan nesten ikke tro at Erik Mykland har levert en av kandidatene til årets mål.