Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Myggen legger opp for godt

- Det blir ille å forlate gutta, sier Mykland.

GÅR I GARDEROBEN FOR GODT: Start-trener Knut Tørum takket Erik Mykland da Myggen måtte gå av banen i kampen mot Odd. Nå forblir Mykland på sidelinja for godt. 
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
GÅR I GARDEROBEN FOR GODT: Start-trener Knut Tørum takket Erik Mykland da Myggen måtte gå av banen i kampen mot Odd. Nå forblir Mykland på sidelinja for godt. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Erik Mykland legger opp for godt, melder Start på sine hjemmesider.

- Start har gitt meg en alle tiders sjanse, og jeg er takknemlig for at klubben har lagt forholdene til rette for meg. Jeg synes det er synd at jeg nå føler at jeg må gi meg, men jeg har tenkt hardt på dette et par uker og er bestemt på at jeg har tatt en riktig avgjørelse, sier Myggen.

- Jeg føler ikke at jeg har nivået inne lenger. Jeg har tenkt en to ukers tid. Dette er ingen stor sak, legger han til overfor fvn.no.

37-åringens 11 minutter mot Stabæk 21. juni blir dermed de siste Erik Mykland vil spille toppnivå.

- Spesielt blir det ille å forlate gutta på laget og alle Starts tilhengere. Jeg trives usedvanlig godt i garderoben og har mange venner her nå. Men avgjørelsen er endelig. Jeg skal bo i Risør i sommer og siden flytte tilbake nær familien i Oslo, sier han.

Comebacket varte i ni måneder
Erik Mykland offentliggjorde i juli i fjor at han hadde fått lyst til å bidra for Start på banen igjen. Tre måneder senere slentret han inn på Sør Arena på stillingen 4-1 mot Sandnes Ulf.

- Jeg var litt spent før kampen, men da jeg gikk utpå banen, så fikk jeg bare gåsehud, sa midtbaneeleganten etterpå.

26. april i år fikk også Tippeligaen sitt gjensyn med Drillos tidligere løpsmaskin og kreative kraft. Start slo Tromsø 3-1 i Kristiansand, og Myggen spilte en litt smånervøs time, i en kamp som blir best husket for Cristian Bolaños volleykandidat til årets mål.

Fasit for Myggen-comebacket ble til slutt ni kamper, syv i Tippeligaen, ingen scoringer.
 
Matta er uenig med Myggen
Mykland blir ikke med Start til Lillestrøm til morgendagens kamp, men skal fortsatt ha tilknytning til Start som talentspeider. Han skal også fortsette med sine fotballskoler.

Start-leder Svein Mathisen fikk høre Myklands beslutning mens de ruslet rundt på Start Arena tidligere i uka.

- Det er spesielt, det var på samme sted jeg fikk beskjeden om at han ville prøve seg. Men jeg ventet det sånn halvveis, jeg hadde sett at han sleit på treninga. Jeg tenkte at han syntes det var nok, at han har satset lenge nok. Jeg ble ikke overrasket, sier Mathisen til Dagbladet.

- Prøvde du å overtale ham til å fortsette?

- Jeg gjorde ikke det, jeg kjenner han såpass godt at jeg vet at han hadde tenkt seg godt om.

Han er ikke enig i Myggens egen begrunnelse om at han ikke kom seg opp på et høyt nok nivå.

- Nei, jeg er ikke enig. Men han føler at tempoet ikke var det han ønsket. Jeg mener absolutt han holdt tippeliganivå. Erik er veldig selvkritisk, det er kjennetegnet til dem som er gode. Jeg så for meg at han kunne gjort en god sesong til neste år, hvis han hadde orket, sier Mathisen.

Blir viktig som talentspeider
Mathisen er glad for at 37-åringen opprettholder koblingen til sørlandsklubben som talentspeider. Framover kan det blir Myggen som henter Starts «nye» Myggen.

- Han viser i arbeidet med de unge spillerne hvilket øye for fotball han har. Han er flink til å se hva som er viktig for spillere. Vi ser at vi kan dra nytte av ham framover, han er en ressurs for oss, sier sportsdirektøren til Dagbladet.

- Eriks comeback er noe av det fineste jeg har opplevd i fotballen, sier han.

Erik Mykland har i tillegg til Start spilt for Bryne, Utrecht, LASK Linz, Panathinaikos, 1860 München og FC København.

Han fikk med seg 78 A-landskamper for Norge. Myggen debuterte i 3-1-seieren mot Tunisia i 1990, og deltok i to VM-sluttspill og ett EM-sluttspill.

Dagbladet.no har ikke fått tak i Erik Mykland selv i formiddag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!