Myggen og Rem deler milliongevinst

UEFA-cupen 2. runde: Halmstad- 1860 München 3- 2. Boka «Erik Mykland» er en salgssuksess som minimum innbringer en million på deling mellom forfatter Håvard Rem og fotballkunstner Erik Mykland.

Førsteopplaget på 10000 eksemplarer forsvant raskt.

Andreopplaget på nye 10000 rives vekk i disse dager - og er allerede i ferd med å plassere seg blant årets storselgere.

- I salg er boka allerede en suksess, fastslår informasjonssjef Even Råkil i Aschehoug.

Deler inntektene

20000 solgte bøker gir forfatter Rem en royalty på i overkant av 700000 kroner - og med dagens tempo er det ikke usannsynlig at boka iallfall når et salg på 30000 solgte eksemplarer. I så fall tipper inntektene over en million kroner.

Denne summen deler han med Erik Mykland - men Rem ønsker ikke å gå ut med hvilken fordelingsnøkkel de har kommet til enighet om.

- Men Erik Mykland har nedlagt mye arbeid i boka, og skal selvsagt ha sitt. For eget vedkommende synes jeg nesten det er belønning nok å få jobbe med Mykland i ett år.

- Men klart, jeg har jo noen regninger som må betales, så det passer jo også godt at boka selger bra, sier Håvard Rem til Dagbladet.

For lett?

«Godfoten» av Nils Arne Eggen solgte i over 60000 eksemplarer - og ga Eggen og medforfatter Sverre M. Nyrønning en samlet inntekt på rundt 2,3 millioner kroner.

De delte likt.

Rem tør ikke spå hvor mye han tror Myggen-boka vil selge.

- Jeg hadde ingen forventninger til salget - og fryktet vel egentlig at den skulle falle mellom to stoler: At den skulle være for lett for boklesere. Og for tung for fotballfolket. Heldigvis har det ikke blitt slik.

- Og det som gjør meg glad er at boka har solgt bra blant unge folk. Det er en gruppe som er veldig vanskelig å nå, sier Rem.

PS! Med «Godfoten» og «Erik Mykland» føler Aschehoug at de har gitt ut to av de beste sportsbøkene som er skrevet.

- Boka om Erik Mykland er noe av det viktigste jeg har lest om den norske væremåten, sier informasjonssjef Råkil.

PÅ JOBB : Erik Mykland spilte UEFA-cup for 1860 München på bortebane mot Halmstad (3-2) i går.