Myggen på byen - igjen

En angrende Myggen innrømmer at han nok en gang har vært på bytur før en landslagskamp. - Det ble veldig seint, sier Myggen. Nå står Armenia-kampen i fare.

En angrende Myggen forklarte seg for et samlet pressekorps på SAS-hotellet i dag.

- Jeg gjør av og til ting jeg ikke burde gjort. I går var jeg ute på byen og drakk øl. Det ble seint, noen journalister så meg og ville lage sak om det. Nå vil jeg avvæpne situasjonen, og si det som det er. Jeg har forklart meg ovenfor spillere og trenere, og tar de konsekvensene som måtte komme.

Myggen bekrefter at det ble seint:

- Det ble veldig seint, sier Myggen. - Det spiller ikke så veldig stor rolle, men det ble seint, legger han til.

Myggen vil ikke si noe om hvilke konsekvenser han tro dette vil få for ham.

- Det gidder jeg ikke å spekulere i. Men jeg tror ikke de andre spillerne synes det var så gøy, sa Myggen som nettopp hadde forklart seg for landslagskameratene.

- Jeg er forbanna fordi jeg gjør sånne ting på galt tidspunkt.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang festinga skaper trøbbel for Myggen. Under fotball-VM i Frankrike i 1998 fikk Myggen og Henning Berg kraftig refs av daværende landslagssjef Egil Drillo Olsen etter at de tok seg et par øl kvelden på bar. Da også ble øldrikkingen avslørt av journalister som så Myggen. I dag sa Myggen at han ikke ville fortalt om gårsdagens episode hvis han ikke hadde blitt observert av journalister.

Semb reagerer på episoden, men kan ikke si noe om hvilke konsekvenser dette vil få for Myggen.

- Vi har et regelverk og har stor takhøyde. Trivselsmomentet skal være stort, nå får vi en episode der regelverket er brutt. Det er beklagelig, sier Semb.

Fotballforbundets regler sier at spillerne må være tilbake på hotellet før midnatt i forbindelse med samlinger. Det er heller ikke lov til å drikke alkohol.

Dette er det første regelbruddet av denne typen i Sembs periode som landslagssjef. Han skal nå ta opp saken med spillerne og sine overordnede i fotballforbundet. Mulige konsekvenser for Myggen vil han ikke spekulere i, heller ikke Myggens framtid på landslaget.

Lørdag skal landslaget spille kvalik-kamp for fotball-VM.

Dagens nettmøte med Myggen på Dagbladet.no blir avlyst.