Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erik Mykland tilbake i Start

Myggen returnerer: - Det var Start som formet meg

Erik Mykland er tilbake i Start som trener.

SPILLERUTVIKLER: Erik Mykland er ansatt i Start. Foto: ikstart.no
SPILLERUTVIKLER: Erik Mykland er ansatt i Start. Foto: ikstart.no Vis mer

Erik «Myggen» Mykland (44) er ansatt som spillerutvikler i Start. Det melder Start i en pressemelding.

- Det var Start som formet meg som både menneske og fotballspiller, og jeg håper jeg kan gi noe tilbake nå, sier Mykland.

«Myggen» starter i jobben som spillerutvikler 5. august. Han blir en del av utviklingsavdelingen, som ledes av Atle Roar Håland. Håland startet i jobben 1. juni og er kjempefornøyd med å få med Mykland.

- Den kompetansen og erfaringen han besitter, både fra nasjonal og internasjonal arena, er det mange i klubben som kommer til å nyte godt av fremover, sier Håland.

Han kommer i utgangspunktet til å jobbe med yngre lag.

- Han kommer i starten til å jobbe med G16 og G19-laget, og også jobbe tett med enkeltspillere, sier Håland.

Mykland flytter til Kristiansand og vil jobbe i Start på fulltid.

- Jeg er ekstremt opptatt av både fotball og mennesker, og jeg håper de kan få bruk for meg, sier Mykland.

- Livet er bra

Etter at Mykland ga seg på toppnivå i 2009, spilte han litt for barndomsklubben Risørs A-lag i 5. divisjon i 2012 og 2013. I fjor startet «Myggen» et oldboys-lag i samme klubb, som spiller i old boys-serien i Agder.

Den siste perioden er det treneryrket som har opptatt Mykland. I mai gjennomførte han trenerutdanningen som gir ham UEFA B-lisens, trinn 2 av 4 i Norges Fotballforbunds trenerutdanningstige.

Han trener også unge talenter i Risør FK, der han er æresmedlem. Sammen med Terje Larsen jobber han med spillerutvikling i aldersbestemte klasser i klubben han spilte i frem til året han fylte 18 år.

Tidligere i uka fortalte Mykland til Dagbladet at han har det bra for tida.

- Livet mitt er bra. Jeg har lyst til å jobbe med fotball fremover. Hva som skjer videre avhenger litt av hva som dukker opp, men jeg har hvert fall tatt UEFA B-kurset og gjort meg i stand til å kunne fortsette å jobbe med fotball. Så får vi se om det kommer noen tilbud etter hvert, sier «Myggen».

Nå er det altså klart at han takker ja til trenerjobb i Start.

Lang fartstid

«Myggen» spilte i de tre siste sluttspillene det norske herrelandslaget har deltatt i. Først i USA i 1994, deretter i Frankrike-VM fire år senere, før han spilte sin siste landskamp i 2000, samme år som Norge deltok i EM i Nederland og Belgia.

I løpet av den ti år lange perioden på landslaget endte Mykland på 78 kamper og to mål.

Mesteparten av karrieren ble tilbrakt i Start. Først i en periode på 90-tallet, deretter da han gjorde comeback i 2009. I mellomtiden var den sentrale midtbanespilleren innom Utrecht, Linz, Panathinaikos, 1860 München og FC København.

Etter karrieren har han også jobbet som fotballekspert i TV 2. Treneryrket er det han brenner mest for.

- Det optimale ville vært å jobbe med folk som er lidenskapelig opptatt av det samme som meg på daglig basis, sier «Myggen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media