Myggen slakter NFF-ledelsen

- Når en spiller for det norske landslaget er en ikke lenger en voksen mann, sier Erik Mykland til Fædrelandsvennen. Fire måneder etter VM snakker han for første gang om det famøse barbesøket i La Baule.

Og fra Aten kommer Myggen med massiv kritikk av ledelsen i NFF: - Jeg må innrømme at jeg følte meg som en kriminell etter denne byturen.

Allerede før han reiste hjem fra Frankrike tok Myggen nei-beslutningen i forhold til landslaget. I gårsdagens Fædrelandsvennen snakker han om hvorfor.

- Jeg hadde tenkt å slutte på landslaget før VM, men det som skjedde i Frankrike forsterket det, uten tvil, sier Myggen.

Og om hvorfor det skjedde:

- Jeg mener landslagsledelsen burde sagt til hele laget at de kunne ta seg en tur utenfor murene. Å leve så lenge tett på hverandre kan lett føre til at stemningen blir litt pressa. Det er ikke alle som liker å spille golf hver dag. Men landslagsledelsen ga ikke denne tillatelsen. Henning og jeg tok oss friheten og dro på egenhånd, og da smalt det.

Og om ledelsens håndtering av saken:

- Håpløst. Særlig et par av de høye herrer i forbundet. Jeg følte meg rett og slett uglesett. Møtte jeg en av dem i heisen, så de ned i gulvet for å unngå å møte blikket mitt. Jeg følte meg uvelkommen hos noen av de såkalte toppene.

En rolig og høy herre

Forbundets generalsekretær Trygve Bornø er en av de toppene Erik Mykland sikter til. Bornø sier til Dagbladet:

- Jeg har ikke tenkt til å kommentere dette noe videre. Men jeg går ut fra at når Myggen snakker om de høye herrer så er jeg en av dem. Og til det kan jeg si at jeg var lite glad for den situasjonen som oppsto. Derfor kan det godt hende at jeg så ut slik han beskriver det.

- Oppfatter du Erik Myklands uttalelser som ansvarsfraskrivelse?

- Jeg vil ikke kommentere noe ut over det som går direkte på meg. Det han har sagt får han stå for sjøl.

- Håndterte dere saken korrekt?

- Etter mitt skjønn, ja. Det var en samlet ledelse som sto bak de beslutningene som ble tatt der nede, sier Trygve Bornø.

Journalistenes feil

I intervjuet med Fædrelandsvennen understreker Erik Mykland at han aldri mer vil snakke med avisene som omtalte bar-episoden i VM - Dagbladet, VG og Aftenposten. Han sier at han ble forbløffet over at det gikk an å skrive så mye om så lite.

- Etter hvert måtte jeg bare le, det ble for dumt. Det virket som om enkelte journalister hadde lengtet etter en «engelsk» sak der de kunne rakke ned på noen. Journalistene virket helt febrilske etter å finne mer dritt etter at den første saken ble trykket, sier Erik Mykland.