Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Myggen stikker innom

Ingen ting er definitivt når det gjelder Erik Mykland (27). I går ble han overraskende tatt ut i landslagssjef Nils Johan Sembs tropp til privatkampen mot Italia neste onsdag. - Det skal bli greit å komme tilbake til miljøet, sier Myggen.

Nå er han klar for sin 58. landskamp. Myggen var i går ikke tilgjengelig for Dagbladet, men til Norsk Telegrambyrå gir han følgende begrunnelse for helomvendingen:

- Min situasjon har ikke forandret seg siden jeg sa nei til landslagsspill i fjor sommer. Forskjellen er bare at nå svarte jeg ja da jeg ble spurt, sier Myggen.

Etter 2- 1-seieren over Brasil i VM, slo Myggen bombastisk fast: Aldri mer landskamper for Norge.

  • Landslagssjef Nils Johan Semb har tidligere sagt at han har tatt til etterretning at Myggen ikke lenger ville spille for Norge. Men ifølge Panathinaikos-spilleren ringte Semb sist lørdag og spurte om ikke Myggen likevel ville være med.

- Jeg sa at jeg skulle svare ham i dag (tirsdag, red.anm.). Da han ringte, sa jeg ja. Det ligger ikke så dype tanker bak, men det skal bli greit å være med igjen, sier Erik Mykland til NTB.

Passende
anledning

Etter seieren over Brasil sa Myggen at det definitivt var slutt. I fjor høst tok Semb likevel kontakt, men svaret var negativt. Ifølge Semb ble de enige om å la det ligge en stund.

- Nå skal vi møte Italia, og jeg syntes det var en passende anledning å spørre igjen, sier Semb.

Avslappet

- Det humper og går. Det er litt slåssing her og der, noen poeng her og der, sier Erik Mykland om livet i gresk toppfotball.

Han legger ikke skjul på at han ser fram til å møte sine gamle landslagskompiser igjen.

- Landslagsmiljøet har satt preg på meg i åtte år, og jeg er blitt kjent med mange av spillerne. Hovedmotivet med å være med er å spille god fotball, men miljøet er en av grunnene til at vi har klart det. Det skal bli greit å komme tilbake til miljøet.

Mykland understreket i intervjuer i fjor sommer at grunnen til at han ikke ville spille for Norge var hensynet til familien. Landslaget tok angivelig for mye tid.

- Jeg kjenner alle spillerne og vet godt hva slags fotball Hellas spiller, er Myklands kommentar til at Norge møter Hellas to ganger i EM-kvalifiseringen i år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media