Myggen straffes av FC København

Trener i FC København, Hans Backe, vil ikke akseptere oppførselen til Erik Mykland. Myggen kan vente seg reaksjoner.

Midtbanespilleren får trolig en bot etter sin våte bytur bare noen få dager før seriestart i Danmark. Det sa trener Hans Backe etter treningen fredag ettermiddag. Om byturen vil få andre konsekvenser, vil ikke Backe kommentere.

- Vi aksepterer ikke slik oppførsel, men konsekvensene holder vi internt. Det finnes en del alternativer. Noen velger å sparke spillere, andre velger å gi spilleren en bot. Det er det vi skal diskutere, men alt taler for at det blir gitt en normal bot til spilleren, sier Backe.

Myggen var med på fredagens trening, og Hans Backe tar han med i troppen til søndagens kamp i Odense. Backe vil ikke si om Myggen får starte eller ikke.

Vil ikke sparke

Men Backe tror ikke det blir aktuelt å gi Myggen sparken.

- Jeg regner med at han fortsatt vil spille for oss, sier Backe.

Backe legger ikke skjul på at han har lagt mye krefter i saken. Han har stort sett sittet i telefonen siden torsdag kveld, da han fikk snakket ut med Mykland.

- Dette er ikke morsomt, sier Backe, som likevel ikke er veldig overrasket over episoden.

- Vi var helt klar over at dette kunne skje. Det er ikke noe nytt i det. Jeg mener, det har jo vært en del episoder tidligere, og jeg kjenner Erik ganske godt, sier Backe.

Taus

Myggen selv ville ikke si et eneste ord til pressen etter treningen.

Før fredagens trening spurte Mykland om han skulle si unnskyld til de andre spillerne og gi sin versjon av episoden. Men Hans Backe nøyde seg med en liten uoffisiell prat med spillerne, der han gjorde rede for situasjonen.

Myggen har kontrakt med FC København til neste sommer, og har vært en nøkkelspiller for klubben.

NTB