Myggen suger seg fast

BERLIN (Dagbladet): Erik Mykland (30) er kastet ut av proff-troppen i TSV München 1860. Det har trener Peter Pacult bestemt. Han viker ikke en tomme. Men Myggen biter seg fast. - Jeg trener videre og har ingen hast med å forlate München, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi bor godt. Sønnene mine går på en utmerket skole. Her blir vi inntil vi eventuelt finner en europeisk klubb der vi vil trives alle fire, sa ballkunstneren fra Risør til Dagbladet i går.

Han avviser spekulasjoner om at hans manager Erik Soler har tilbud fra klubber i England, FC København og tyrkiske Fenerbache.

- Hadde ryktene vært sanne, ville jeg vært glad. Men det pågår ingen forhandlinger.

Myggen utelukker ikke at han blir boende i München til kontrakten går ut i juni 2003.

En tilværelse som fotballpendler mellom familien i München og en annen tysk klubb kommer ikke på tale.

- Blir jeg i Tyskland, blir det her i 1860, sier han.

Isfront

Myggen var mentalt forberedt på isfronten fra trener Pacult da han i går formiddag møtte til den første treningsøkta etter juleferien. Etterpå vinket han til 300 fans som trosset de isende fem minusgradene og skrev villig autografer på treningsfeltet i Grünwalderstrasse.

Han virket ikke som en slagen mann.

- Jeg vet at jeg er god nok for dette laget. Denne vissheten gjør at jeg ikke kjenner meg ydmyket. Og jeg står for det jeg har sagt om treneren, sier han.

- Det kommer ikke på tale at Mykland kommer tilbake i troppen så lenge jeg har ansvaret, understreker trener Pacult til Dagbladet.

Han har nektet Myggen å bli med på klubbens treningssamling i Roma fra 12. til 20. januar. Slik mener Pacult at det meste er sagt om at nordmannen ikke har noen framtid hos han.

- En proffspiller har rettigheter, men også plikter. Da Mykland uttalte at han ikke ønsker å se ansiktet mitt, var dette utsagnet som fikk begeret til å renne over, fortsetter treneren.

Tok handa

Da Myggen møtte fram på treningsfeltet i bydelen Giessing, ga Pacult ham handa som han gjorde overfor alle spillerne.

- Han tok min utstrakte hand, men noen samtale ble det ikke, sier Pacult.

Deretter beordret han Myggen til å trene sa mmen med de skadde spillerne Vidar Riseth, Didier Dheedene og Marco Kurz, ledsaget av to fysioterapeuter. Dette var trening uten ball og i joggesko. De andre 22 spillerne ble delt inn i to lag.

Myggen sa i går kveld at han ikke var informert om at han heretter må trene med klubbens amatører.

- Han må holde seg i form til det dukker opp en kjøper, forklarer trener Pacult.

- Jeg trener uansett, sier Myggen.

- Atmosfæren ute på treningsfeltet samsvarte med minusgradene, sukker 1860-pressetalsmann Rudiger Saal, som ikke legger skjul på at han misliker situasjonen.

- Mykland spilte jo så godt før han ble skadd, sier Saal.

Lite samhold

Både i klubbadministrasjonen og blant spillerne er reaksjonene blandet på behandlingen av Mykland. Men de som støtter ham, viser det ikke åpent. Sosialt samhold er ukjent blant proffspillere i Tyskland. De går på jobben, gjør sitt beste, reiser hjem og holder kjeft.

1860-ledelsen forlanger 7 50000 euro (rundt seks millioner kroner) for Myggen, som ekstrener Werner Lorant hentet gratis fra Panathinaikos Athen sommeren 2000.

I går hadde samme Lorant, som fikk sparken hos 1860, sin første arbeidsdag som trener for toppklubben Fenerbache Istanbul.

INGEN SLAGEN MANN: - Jeg vet at jeg er god nok for dette laget. Denne vissheten gjø at jeg ikke kjenner meg ydmyket. Og jeg står for det jeg har sagt om treneren, sier Myggen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer