Myggen trekker seg fra landslaget

Erik Mykland trekker seg fra landslaget. Den populære spilleren vil prioritere familien og sin nye klubb, og er lei det kraftige mediepresset.

Den siste tida har det vært spekulert i om Erik Mykland gir seg på landslaget. Myggen har spilt 78 kamper og scoret to mål i sin landslagskarriere.

På en pressekonfaeranse på Grand Hotel i Oslo bekreftet hans agent Erik Soler meldingene fra tyske medier tidligere på dagen: Myggen trekker seg fra landslaget.

Her er hva hans agent Erik Soler sa på dagens pressekonferanse:

Erik Mykland trekker seg fra landslaget. Han ringte landslagstrener Nils Johan Semb i går kveld. I dag møtte agent Erik Solér et samlet norsk pressekorps på Grand Hotel, og redegjorde for avgjørelsen. Hovedpersonen sjøl var tilbake i München, og ladet opp til morgendagens kamp.

Solér lete opp et brev Myggen hadde skrevet:

- Avgjørelsen om å trekke meg ble tatt før kampen mot Ukraina. Den er helt og holdent min egen avgjørelse, og har ikke noe med resultatet med Ukraina å gjøre.

I brevet skrev Myggen at det var tre hovedgrunner til at han trekker seg fra landslaget.

- Mine to sønner begynner å bli så store, at jeg vil prioritere familielivet mer framover. Samtidig er det sportslige presset i min nye klubb stort. Det gjør at jeg har behov for mer hvile etter trening og kamp. I sommer byttet jeg klubb, og har kommet godt i gang. Etter nærmere 80 landskamper, synes jeg det er på tide å takke for meg.

- Et annet moment er den store mediefokusering. Enkelte av mine handlinger har ført til store oppslag. Dessverre har deler av pressen skrevet saker om meg som bare er basert på rykter. Noen vil hevde at jeg er hårsår, men jeg har et behov for å være meg selv uten at det fører til helsider i tabloidpressen.

- Jeg vil takke Nils Johan Semb, og ønsker landslaget lykke til framover.

Mykland har bedt Erik Solér gi beskjed til pressen om at han sjøl ikke ønsker ikke å kommentere.

Tidligere denne uka ga Erik Mykland ut ei bok om livet sitt som fotballspiller.

- Boka har ikke noe med avgjørelsen å gjøre, sier Erik Soler etter at brevet er lest opp.

- Myggen nevnte at han ville trekke seg for noen uker siden, men jeg har ikke visst at det kom til å skje mer enn noen få dager.

- De som har sett Erik de siste dagene, har sett at han har vært ganske sliten. Men klubben hans i Tyskland, 1860 Munchen, ønsket at Myggen skulle fortsette på landslaget.

- Han var veldig sikker på at dette var en riktig avgjørelse, men det er klart det var vanskelig.

AVSKJEDSSØKNADEN: Myggen har betegnet biografien ført i pennen av Håvard Rem som en «avskjedssøknad» fra landslaget. I dag trakk han seg.