Myggen tror på indreløperplass

Den sentrale midtbaneplassen på landslaget er ledig onsdag. Erik «Myggen» Mykland er en het kandidat til å overta den, men selv tror Hellas-proffen det blir den gamle indreløperrollen.

- Jeg er en av kandidatene. Men når Bent Skammelsrud er innkalt, er det vel den plassen han er aktuell på, mener Myggen - som aldri har lagt skjul på at han trives best sentralt på banen.

- Det er der jeg spiller hver uke i Hellas. Men jeg tror Nils Johan Semb liker meg best som indreløper, sier Mykland til NTB. Og uansett om han skulle få sjansen - i Kjetil Rekdals og Ståle Solbakkens skadefravær - ser han det bare som et vikariat.

- Jeg tror den som får rollen onsdag skal spille veldig, veldig godt for å komme foran dem i køen.

Hardtrening

Det skrives ikke akkurat side opp og side ned om greske sesongforberedelser i norske aviser. Men det er ikke ferie hele sommeren for spillerne i ferielandet - selv om sesongen ikke begynner før 12. september.

- Nå har laget holdt på siden 5. juli - jeg begynte 12. - med treningsleire i Italia, USA og Aten. Jeg tror vi har spilt 17-18 kamper - så jeg er ganske tung i beina. Og vi skal holde på en hel måned til, forteller Mykland.

Han har slitt med lyskeproblemer tidligere, men de er borte nå.

- Jeg hadde en måned ferie før kjøret begynte. Det hjalp. Ferie kan være vel så viktig som egentrening, mener Risør-gutten.

Nye opplevelser

Myggen har kontrakt med Panathinaikos i ni måneder til. Så aner han ikke hva han gjør.

- Foreløpig har jeg ikke tenkt på det, men vi bør vel få en avklaring over jul, sier han.

Blir det så hjemreise - nå som det ser ut til at Start er på vei tilbake i eliteserien?

- Jeg blir nok ute i et par-tre år til. Kanskje i Hellas. Men jeg liker nye opplevelser. Det er gøy å spille fotball andre steder og oppleve andre ting. Kanskje jeg vil prøve noe helt annet før jeg gir meg, sier 28-åringen, som trives godt i Aten og gir til beste noen greske gloser for NTB.

- Det kan høres imponerende ut for den som ikke kan noenting. Men grekerne bare ler av meg når jeg snakker gresk.

DRØMMER OM MIDTEN: Myggen vil gjerne sentralt på midtbanen, men tror han får sin sedvanlige indreløperrolle.