Myggen utvist - igjen

Erik Mykland ble utvist for andre gang på seks dager i kveldens skjebneoppgjør mot AC Parma. Det kostet 1860 München dyrt.

I det 73. minutt var det duket for Parma-corner. Slått av Fuser fant den veien til Boghossian som kvitterte med en kraftheading. Som Myggen stoppa med hånda på målstreken. Mykland ble sendt av banen for viljehands, Parma fikk straffe som Amoroso omsatte i mål. 1-0 AC Parma. I følge Uefa.com var kampen i realitet over der og da.

Dagens utvisning er den andre på ei snau uke for Mykland. Sist uke ble han utvist under 0-5-cupnederlaget mot Bochum. En utvisning han fikk bot på inntil 41000 kroner for.

Kveldens Uefa-kamp var et skjebneoppgjør for 1860 München. Første kamp i Italia endte med 2-2 mellom Myggens lag og AC Parma, og tyskerne hadde en god sjanse å gå videre på hjemmebane. I steden endte det med tomålstap hjemme på Olympiastadion. I tillegg til Amorosos straffe i det 73. minutt, scoret Conceicao 2-0 i det 86. minutt.

Myggen- feilinvestering?

Myggen hadde en strålende start i 1860. Den siste tida har det gått tråere, og kritikerne har for alvor kommet på banen.

- Min konklusjon er Erik Mykland var en feilinvestering, sier sportsredaktør Oliver Griss i München-avisa Abenbzeitung til Dagbladet.

Etter å ha blitt hyllet som en av Bundesligas mest kreative midtbanespiller, har kritikken mot Mykland i det siste økt. Kritikerne mener Myggen gjemmer seg for mye bak midtbanemakker Thomas Hässler.

I kveld hadde Myggen sjansen til å dempe de kritiske røster. Men det spørs om ikke kveldens utvisning vil forsterke kritikere som Griss' konklusjon at Erik Myggen Mykland er en feilinvestering.

RØDT IGJEN: Erik Mykland ble utvist for andre gang på seks dager da 1860 München røk ut av UEFA-cupen i kveld.