Myggens delikatesser

LA BAULE (Dagbladet): Få på deg skoene, finn fram ballen, og prøv å gjøre dette etter Myggen: Fra 10-15 meter bak mål slår han ballen over tverrliggeren med underskru, slik at den spretter tilbake og inn i nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Myggen serverte delikatesser da Drillos øvet i går:

  • Et av treningens vakreste mål da den lille høyrebeinte traff fra 25 meter. Med venstrebeinet.
  •  Og så i nettet på to av tre forsøk fra bak mål etterpå.

-Men det går ikke an å lage mål derfra, sier Myggen.

Det er litt synd.

For det ser stilig ut.

Foran VM-sluttspillet i 1990 drev Diego Armando Maradona med noe i samme gate på treningen. Han slo ballen fra bakken bak mål, over tverrliggeren og i mål - i det hjørnet treneren pekte at han skulle treffe.

Han gjorde det 25 ganger etter hverandre.

-Det er bra gjort, sier Myggen.

Million

Maradona er i en helt egen verden, mener Myggen. Men han er ikke så verst sjøl heller. P.t. ser han ut som en million.

For fire år siden liknet han en VM-spiller på dalende form. Nå ser det veldig ut som pila peker den andre veien.

-Jeg har følt meg bra i mange år, jeg, sier Myggen.

Nå er ikke jobben å imponere verken trenere, pressefolk eller noen hundre tilskuere på treningene, men å få det ut i kamp.

-Du skal ikke legge så stor vekt på det som skjer på treningen, sier Myggen.

Det vanskeligste kommer nemlig ganske raskt: Marokko.

-Brasil er helt sikkert det beste laget vi møter i gruppa, men jeg tror det er noe spesielt med åpningskampen. Den første kampen er så viktig for det som skal skje videre, sier Myggen.

Flere gode

Så hva vet han om Marokko?

-Forferdelig lite.

Men det er ikke det samme som «helt blank». For Myggen vet at Marokko kan være bra som lag, og dessverre ikke vil vinne eller forsvinne med innsatsen til en stjerne. Som for eksempel Hadji (nummer sju, samme som Myggen).

-Og det passer oss ikke så veldig at de er bra som lag, sier han.

Drillos har dog mer av den samme styrken:

  •   Taktisk klokskap, fysisk kraft, og en del spillere med evne til å gjøre ting med ballen.

Flere enn sist?

-Det tror jeg, sier Myggen.

Kjappere

Det har skjedd noe med Myggen sjøl. Siden USA har han to mer eller mindre mislykkede proffopphold bak seg i to altfor dårlige klubber. Og har det godt i en god klubb akkurat nå.

Myggen har lært noe i Hellas.

-Jeg er blitt litt kjappere. Og roligere med ballen. I Hellas spiller jeg alltid med en mann i ryggen. Hele tiden. Det var jeg ikke vant til.

Myggen har fått rutine.

-Og som person er jeg mindre stresset av folk rundt meg. Mange på landslaget spiller i store klubber med mye press. Jeg er blitt mer vant til den situasjonen.

PS: Myggens VM-favoritter er Brasil, Argentina, Frankrike og Tyskland.

DAGENS EGGEN

Nils Arne Eggen klappet av all kraft da Erik Hoftun satte inn ballen etter en nydelig Roar Strand-forsering på treningen. -Det er ikke alle trenere som styres av lommeboka, sa Eggen, og klappet seg på hjertet. Og der hadde han selvsagt Rosenborg-logoen på T-skjorta.

DAGENS OSCAR

Mini kunne fått Oscar for beste mannlige hovedrolle, beste mannlige birolle, og beste lyd da han imiterte en illsint Nils Arne Eggen ute på gresset etter treningen. Mini spilte treneren fra en Lerkendal-sekvens med seg sjøl, Brutter'n, Brattbakk og Tom Kåre Staurvik som de utskjelte. Drillo lo så han ristet av den lille.

DAGENS TABBE

Jostein Flo fikk pepper i stereo på treningen: Av Egil Olsen på den ene siden av banen, og Nils Arne Eggen på den andre. -En touch for mye! hylte Drillo da Jostein dvelte for lenge. -Storebrorfakter! freste Eggen, før han stampet i gulvet og strente etter sigarettpakken da Jostein slapp ballen for sent til Tore André.

DAGENS STOLTESTE

Egil Olsen-Tore André Flo 1-1. Flonaldo slo Drillo 3-1 i tennis, men tapte for sjefen i bordtennis. Drillo er en kløpper i bordtennis, og slo VM-spissen 27-25, 10-21, 21-19. -Jeg er veldig stolt, sier Drillo.

DAGENS HEMMELIGHET

Drillo lukker dørene på mandagens trening. -Da blir det mye dødball, sier Drillo. -Når vi skal terpe på dødball-detaljer, så er det ingen vits i at det skal komme ut. Det er sannsynligvis ikke så viktig, men kan være en av de små detaljene som avgjør, sier han.

Norge starter sannsynligvis med høyt press mot Marokko, og da er det utsikter for norske dødballer. -Jeg tipper at Marokko vil være litt forsiktige mot oss, og det er en fordel, sier Drillo.

DAGENS SPØRSMÅL

Hvem spiller for Norge mot Marokko? Egil Olsen vil gi deg svaret. Hvis du er en av de 22 i troppen, vel og merke. -De som spør får svar, sier Drillo. Men journalistene som spør? Ikke et ord. -Det uttaket må det være fint for dere å spekulere i. Det er jo derfor dere skriver, sier Drillo.

DAGENS VM-GJENGER

Dan Eggen og...

...Auke Lont

Innsendt av Gro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer