Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Myggens nye liv: - Vil holde på med lidenskapen min

Erik «Myggen» Mykland (46) var tilbake i rampelyset lørdag på Ullevaal Stadion. Nå vil han holde på med lidenskapen sin på daglig basis.

GAMLE KUNSTER: Erik «Myggen» Mykland viste tidvis glimt av gammel storhet i lørdagens showkamp mellom Norge og Brasil på Ullevaal Stadion. Her i duell med tidligere Arsenal-spiller Gilberto Silva. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
GAMLE KUNSTER: Erik «Myggen» Mykland viste tidvis glimt av gammel storhet i lørdagens showkamp mellom Norge og Brasil på Ullevaal Stadion. Her i duell med tidligere Arsenal-spiller Gilberto Silva. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Kan vi prate mens vi går sakte mot døra?

«Myggen» gir sjelden intervjuer, men satt av litt tid da Dagbladet spurte om å ta en prat etter showkampen mellom Norges VM-lag fra 1998 og Brasils lag fra samme år lørdag.

Ute på Ullevaal-matta var han Norges beste spiller med lekre spillvridninger, bra blikk og en fin ro med ballen. Den fysiske formen er derimot ikke på topp, ifølge hovedpersonen selv.

- Det var tungt å spille, men samtidig en fantastisk opplevelse. Veldig tøft opplegg, og stilig at det kom såpass mange for å se på oss 20 år etter kampen i Marseille, fortalte Mykland til Dagbladet etter kampen.

- Hvordan er formen?

- Jeg er 46 år gammel, svarer «Myggen» og smiler, før han legger til:

- Vi burde hatt ballen mer i laget. Det nytter ikke å løpe etter.

Trener unge talenter

Etter at han ga seg på toppnivå i 2009, spilte han litt for barndomsklubben Risørs A-lag i 5. divisjon i 2012 og 2013. I fjor startet «Myggen» et oldboys-lag i samme klubb, som spiller i old boys-serien i Agder.

Den siste perioden er det treneryrket som har opptatt Mykland. I mai gjennomførte han trenerutdanningen som gir ham UEFA B-lisens, trinn 2 av 4 i Norges Fotballforbunds trenerutdanningstige.

TRENER: Erik Mykland var i fjor trener for laget «Fotballkompis» på Norway Cup. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TRENER: Erik Mykland var i fjor trener for laget «Fotballkompis» på Norway Cup. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Ellers trener han unge talenter i Risør FK, der han også er æresmedlem. Sammen med Terje Larsen jobber han med spillerutvikling i aldersbestemte klasser i klubben han spilte i frem til året han fylte 18 år.

Vil jobbe med fotball

Han har også trent et gatelag, i tillegg til at han var trener for et lag i Norway Cup i fjor.

Laget var en blanding av etniske nordmenn, annengenerasjons innvandrere og mindreårige flyktninger.

- Livet mitt er bra. Jeg har lyst til å jobbe med fotball fremover. Hva som skjer videre avhenger litt av hva som dukker opp, men jeg har hvert fall tatt UEFA B-kurset og gjort meg i stand til å kunne fortsette å jobbe med fotball. Så får vi se om det kommer noen tilbud etter hvert, sier «Myggen».

«Myggen» spilte i de tre siste sluttspillene det norske herrelandslaget har deltatt i. Først i USA i 1994, deretter i Frankrike-VM fire år senere, før han spilte sin siste landskamp i 2000, samme år som Norge deltok i EM i Nederland og Belgia.

I løpet av den ti år lange perioden på landslaget endte Mykland på 78 kamper og to mål.

Mesteparten av karrireren ble tilbrakt i Start. Først i en periode på 90-tallet, deretter da han gjorde comeback i 2009. I mellomtiden var den sentrale midtbanespilleren innom Utrecht, Linz, Panathinaikos, 1860 München og FC København.

Etter karrieren har han også jobbet som fotballekspert i TV 2. Nå er det altså treneryrket han brenner for.

- Det optimale ville vært å jobbe med folk som er lidenskapelig opptatt av det samme som meg på daglig basis, sier «Myggen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media