Myhre: - Både Erik og jeg duger

Men begge landslagskeeperne sitter på benken i klubbene.

(Dagbladet.no): I går entret landslaget den nydelige grasmatta på Hoslebanen til første trening før kampene mot Slovenia og Skottland.

Rosenborg-keeper Espen Johnsen var allerede sendt hjem til Trondheim med kneskade før treningen startet. Dermed sto landslagets keepertrener Jørn Jamtfall igjen med to østfoldinger uten fast plass på klubblagene sine:

• Erik Holtan har i det siste sittet på benken i Odd Grenland, mens U21-landslagets Rune Almenning Jarstein har voktet buret.

• Thomas Myhre er nyankommet til overraskelseslaget Charlton. Etter tre strake seire og 7-1 i målforskjell på de tre første kampene i Premier League, har ikke manager Alan Curbishley noen grunn til å vrake danske Stephan Andersen (23).

Thomas Myhre vil ikke høre snakk om keeperkrise. Men det må vel være lov å være litt bekymret over at landslaget har to benkeslitere som kjemper om keeperplassen?

- Jeg forstår det, men både Erik og jeg har vist før at vi duger, sier Myhre.

Han forteller at han blir oppgitt når etter Charlton-kampene leser i norske nettaviser at han er «vraket - igjen».

- Jeg har jo aldri kommet inn på laget. Hvordan kan jeg bli vraket da? Jeg kom til klubben tre dager før første kamp, og da hadde de allerede bestemt seg for Andersen. Så lenge laget fortsetter å vinne hver kamp, kommer det neppe inn noen ny keeper. Eller høyreback, for den saks skyld.

FRA BENK TIL LANDSLAG: Thomas Myhre har tidligere med hell voktet landslagsburet uten fast plass på klubblag. Nå har han selskap av en nybakt reservekeeper - Erik Holtan. Foto: Sigbjørn Strand
FRA BENK TIL LANDSLAG: Thomas Myhre har tidligere med hell voktet landslagsburet uten fast plass på klubblag. Nå har han selskap av en nybakt reservekeeper - Erik Holtan. Foto: Sigbjørn Strand Vis mer

- Vil du spille høyreback?

- Nei, det er det som er med oss keepere. Vi har bare én plass å kjempe om, sier Myhre.

Da troppen ble offentliggjort sist uke, varslet landslagsledelsen at én keeper til ville bli tatt ut senere.

Det skjedde først onsdag, da U21-keeper Jan Kjell Larsen fikk beskjed om at han er reserve på A-laget dersom Holtan eller Myhre pådrar seg skader.

Larsen trener i dag med A-troppen, mens Rune Jarstein fortsetter sammen med U21-gjengen.

RUTINE: Norges to keepere har rikelig med rutine. - Både Erik og jeg har vist at vi duger, sier Myhre.