Myhre: - Et lag fullstendig uten ære

«Easy goal» gliste litauerne etter skandalemålet.

(Dagbladet.no): Viking-keeper Thomas Myhre var helt fly forbannet etter å ha tapt 0-1 borte for Vetra Vilnius i Litauen i kveld.

Og det var ikke bare på grunn av tapet, men måten litauernes mål kom på.

Scoret mens Myhre ventet

Kvalifiseringskampen til Uefa-cupen var knapt et kvarter gammel da en Vilnius-spiller ble liggende nede med hodeskade, og som sportslighet tilsier det, sparket Myhre ballen ut over sidelinja.

Men da Antoliy Ostap mottok kula på egen banehalvdel fra innkastet like etter, spilte han den ikke tilbake slik alle forventet - han så at Thomas Myhre sto og ventet på siden av målet - og plasserte ballen i nettet.

- Det viser bare hvor lavt ned på bånn det går an å komme. En fullstendig mangel på fair play - de er et lag fullstendig uten ære og med en trener fullstendig uten ære, freser Myhre til Dagbladet.no.

Gliste og lo

Viking-keeperen henvendte seg flere ganger til Vilnius-spillerne etter hendelsen, uten at det så ut til å gå særlig inn på noen av dem.

FRESTE: Viking-spillerne appellerte til dommeren uten at det kunne forandre noe av det som hadde skjedd. Foto: REUTERS/SCANPIX
FRESTE: Viking-spillerne appellerte til dommeren uten at det kunne forandre noe av det som hadde skjedd. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Vetra Vilnius-treneren skal ha forsøkt å unnskylde seg med at det var en misforståelse at ballen ble skutt mot mål.

- Én ting er noe sånt skjer ved et uhell, men her var det jo klart med overlegg. Jeg gikk bort til han som scoret, han bare gliste og sa «easy goal», forteller Myhre.

Sammen med resten av Viking-spillerne trodde han at han skulle få servert ballen tilbake da Ostap fikk ballen på midten, og sto derfor 14 meter til side for mål uten mulighet til å redde det som til slutt ble det eneste målet i kampen.

- Vi hadde 90 prosent av banespillet og burde ha scoret selv, men det skuddet er det eneste litauerne hadde mellom stengene, forteller Thomas Myhre.

Den russiske dommeren kunne selvfølgelig ingenting gjøre, og Viking-spillernes protester falt for døve ører.

Det er også lite trolig at eventuelle formelle protester kan forandre noe så lenge det bare var fotballens uskrevne regler som ble brutt.

- Det eneste vi kan gjøre er bare å gruse dem i returoppgjøret, sier en tydelig sint Myhre til Dagbladet.no.

Myhre: - Et lag fullstendig uten ære
FORBANNET: Thomas Myhre og de andre Viking-spillerne er rystet over det de mener er en fullstendig latterliggjøring av Fair Play-konseptet.
AVGJØRENDE: Viking hadde det meste av banespillet etter den omstridte scoringen, men klarte aldri å komme tilbake.