SLUTT: Thomas Myhre har reddet sin siste ball i Vikings keeperdrakt.
Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
SLUTT: Thomas Myhre har reddet sin siste ball i Vikings keeperdrakt. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIXVis mer

Myhre er ferdig i Viking

- Best at man går hver til seg.

||| (Dagbladet): Thomas Myhre (36) er ferdig som målvakt i Viking, og slutter i klubben, melder Stavanger-laget på sine hjemmesider.

- Etter flere års samarbeid har partene besluttet at det er formålstjenlig både for klubb og spiller at samarbeidet opphører fra dags dato og at man går hver sin vei. Viking og Thomas takker hverandre for samarbeidet og ønsker hverandre lykke til fremover, står det i en kort melding signert sportsdirektør Egil Østenstad og Myhre selv.

I et møte med pressen på La Mange vil ikke Østenstad si noe om hvorfor Myhre slutter.

— Myhre har ikke fått sparken. Vi er enige om å avslutte arbeidsforholdet, sier Østenstad ifølge Stavanger Aftenblad.

— Legger dere lokk på denne saken nå?

— Vi vil ikke si noe mer fra Vikings side, for vi anser oss som ferdig med den. Vi kan ikke hindre at andre spekulerer i dette, sier Østenstad.

Advokaten avviser drama
Myhres advokat hevder overfor Dagbladet at det ikke er noen dramatikk bak kontraktsopphevelsen, som fører til at målvakten slutter en sesong før tida.

- Thomas Myhre har byttet klubb snart 15 ganger, og det er ikke noe dramatisk ved dette denne gangen heller. Men jeg vil ikke kommentere grunnlaget ytterligere, sier Halstein Sjølie.

- Hva er grunnen til at det har skjedd nå?

- Det har vært oppe veldig lenge at Viking er på jakt etter ny keeper, så sånn sett kom det vel ikke helt brått på at man kunne gå hver sin vei, sier advokaten.

- Er det sportslige, eller andre grunner som ligger bak dette?

- Det vil jeg ikke kommentere. Jeg tror det er mye kjedeligere enn kanskje noen skulle ønske seg, sier Sjølie.

- Vil Myhre få lønn ut kontraktstida?

- Jeg vil ikke kommentere den siden av saken utover det å henvise til at vi er kommet til enighet med Viking. Myhre er nå klar for nye oppgaver. Han skal bli pappa igjen snart også, sier advokaten til Dagbladet.

Mer alvorlig
Saken startet i formiddag, da det ble kjent at Viking-ledelsen hadde hentet inn advokathjelp etter at keeperveteranen Thomas Myhre ikke møtte opp på trening til avtalt tid etter en tur på byen.

Ifølge Stavanger Aftenblad skjedde episoden under Vikings treningsleir i Marbella i midten av januar. Spillerne fikk lov til å ta seg en tur ut på byen fredag 22. januar, dagen før hjemreise. Kravet var at spillerne møtte til møte og trening før hjemreisen lørdag.

Senere sa Vikings advokat at det dreide seg om mer alvorlige forhold.

— Grunnen til at jeg er koblet inn i saken er selvfølgelig mer alvorlig enn det som står i Aftenbladet. Dette er mer enn en forsentkomming, sa Trond Selvikvåg til Rogalands Avis.

Ifølge presseuttalelsen ønsker verken Viking eller Myhre ønsker å uttale seg ytterligere om saken.