Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Myhre har vært fantastisk

Hareide oppsummerer 2004.

Åge Hareide er fornøyd med mye etter sitt første landslagsår. Thomas Myhres keeperspill topper kanskje. - Han har vært fantastisk hele sesongen. Det betyr at vi har to gode keepere. Det må vi fortsette med, sier Åge Hareide.

I går slapp Myhre inn to mål mot Australia (2-2), men han hadde flere flotte redninger. I Sunderland spiller han når Mart Poom ikke er frisk.

I landslaget foretrekkes Myhre til tross for periodevis spinkelt kampgrunnlag på klubbnivå.

For annetvalget Espen Johnsen virker veien fortsatt ganske lang.

Hareides fasit 8-4-1 (29-13 mål) er god, men matcher ikke 1999 (under Nils Johan Semb): 10-2-1 (27-7). Her er landslagssjefens oppsummering av 2004:

Offensivt:

- Jeg synes vi har skapt vår egen stil. 114 målsjanser (29 scoringer) på 13 kamper er bra, og en god del motstandere var gode.

Defensivt:

- Her er det ting å jobbe med. Vi må bli bedre i risikovurderingen i pasningsspillet og ikke gi bort ballen så mange ganger. Det dreier seg om hårfin balanse. Vi skal samtidig være offensive og la spillerne prøve seg. Vi må også bli flinkere til å forsvare oss mot innlegg fra sidene.

Resultatene:

- Med unntak av Italia (1-2-tap) og Hviterussland (1-1) kom vi rimelig godt ut av det. Vi har også brutt barrierer ved å vinne både i Beograd og Glasgow. Det er tunge utebaner.

Toppene:

- Slovenia-kampen (3-0) var fantastisk, tett fulgt av Skottland. Måten vi jobbet oss opp på etter 1-1 mot Hviterussland gledet. Det var den mest kritiske fasen. Hadde vi ikke vunnet to ganger etter det, ville fotballåret 2005 blitt et helt annet.

Bommerten:

- Retorikken i pausen hjemme mot Hviterussland ville jeg gjort annerledes om jeg fikk sjansen. Spillerne ble litt engstelige etter budskapet om omorganiseringen av midtbanen. Hele laget ble noe baktungt i 2. omgangen.

NB! I dag ble det klart at Sveits kommer til Ullevaal 17. august neste år.

(©NTB)

<B>FÅR SKRYT:</B> Thomas Myhre, her avbildet på trening før Skottland-kampen, får skamros av Hareide for innsatsen på landslaget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media