Myhre: «Jeg skal stå i mål mot Spania i EM»

LONDON (Dagbladet): Wimbledon- Everton 0- 3. Thomas Myhre har en klar beskjed til Nils Johan Semb og Frode Olsen: - Jeg er ikke fornøyd med bare å være i troppen. Jeg skal stå i mål mot Spania i den første EM-kampen.

Det sier en offensiv Thomas Myhre etter at han har holdt buret reint mot et ganske håpløst dårlig Wimbledon i går. Med dette tapet har Myhre og Everton rykka unna nedrykksstriden, mens Drillo plutselig står med begge pælene midt i elendigheten.

THOMAS OM EM: - Jeg må ha klare mål for det jeg holder på med. Jeg var med som reserve til Frankrike-VM i 1998. Det var en klart nyttig erfaring. Men til sommeren er det noe annet. Det holder ikke for meg å bli med i troppen - jeg skal spille. Det er nemlig to forskjellige verdener å bare være med i troppen - og det faktisk å spille.

DRILLO OM THOMAS: - Det jeg så av Thomas i denne kampen virket bra. Han var stødig og bra ute i feltet. Men nå ble han ikke satt på de store prøvene av oss. Vi spilte langt under pari, sier Egil Drillo Olsen.

Mens Thomas virket sjølsikker og i bra balanse bakerst for Everton i går, gjorde Frode Olsen også sakene sine bra i Spania-varmen (holdt nullen mot Racing Santander).

God landslagskeeper

- Señor Olsen er Sembs mann og han står bra?

- Ja, det gjør han og det er bra for Frode. Men nå skal han få konkurranse, sier Thomas Myhre og ler.

Og legger til: - Både Frode og jeg liker en real konkurranse.

- Kampen i dag var din andre for Everton denne sesongen (én FA-cup-kamp), hva har manager Smith sagt om utsiktene til fast plass?

- Han har uttrykt at han ikke skifter keepere så lenge de gjør det bra. Det er en grei politikk.

- Da jeg ble skadd i fjor (mai), kom Alex Gerard inn og spilte strålende. Det er viktig å ta vare på sjansen når den er der. Det akter jeg også å gjøre. Nå er rollene skiftet igjen: Jeg er skadefri - og han er skadd.

- Hvordan er beinet ditt?

- Det er fortsatt litt stivt, men det er helt bra. Utsparkene mine sitter bedre og bedre.

- Må du trene ekstra?

- Jeg har knallhard keepertrening hver dag og litt behandling for å myke opp beinet.

Målgivende Thomas

- Blir det ekstrakamper?

- Nei, ikke så lenge jeg spiller fast på førstelaget.

- Hvordan var skadeperioden?

- Tung og frustrerende. Det eneste jeg kunne gjøre var å trene knallhardt. At jeg ikke var involvert i det hele tatt, gjorde at jeg noen ganger fikk lyst til å drite i alt. Men det kunne jeg jo ikke gjøre!

- Da jeg kom tilbake etter skadeavbrekket, reiste jeg heldigvis på utlån til Glasgow Rangers. Der fikk jeg kamptrening, som var utrolig viktig, sier Thomas.

I går fikk han en behagelig jobb mot Dons. Han var kanskje nede i det ekstremt dårlig graset til Wimbledon fire ganger.

- Du la opp til 1-0-målet?

- Ja, jeg må vel få en slags assist for den vel? Jeg er fornøyd med kampen sjøl om det ikke var mye å gjøre, sier han til Dagbladet.

SJØLSIKKER: Det var ikke mye å gjøre for landslagsaktuelle Thomas Myhre i går.