Myhre kjemper for opprykk

Spiller en av karrierens viktigste kamper i kveld.

(Dagbladet.no): Mens de fleste kameraer befinner seg på Anfield og oppgjøret mellom Liverpool og Juventus i kveld, foregår det en langt mindre glamorøs kamp på JJB Stadium.

Der tar serietoer Wigan imot Thomas Myhre og Sunderland.

Sunderland leder mesterskapsserien med fem poeng på Wigan og Ipswich før denne kampen, med fem kamper igjen. En seier vil gjøre et opprykk langt mer trolig, mens tap vil gjøre serieavslutningen enda mer intens.

Og Thomas Myhre har dårlige minner fra fjorårets møte med The Latics - da som Crystal Palace-keeper.

- Det ble en travel kamp for meg. Jeg slapp inn fem mål, noe jeg selvfølgelig ikke likte. Men jeg tror neppe det skjer i kveld, sier Myhre til Sunderlands offisielle hjemmeside.

Laget fra nordøst er kanskje ikke verdens mest glamorøse arbeidsgiver, men Stadium of Light er et av Englands flotteste stadionanlegg og publikumspotensialet er enormt.

Nå som Mick McCarthys menn også skaffer jevnlige resultater (sju seire på rad), er publikum i ferd med å komme tilbake for fullt etter fiaskosesongen 2002/03.

Mot Wigan i kveld er det ventet tusenvis av tilreisende supportere.

VIL VÆRE MED VIDERE: Thomas Myhre vil ha ny kontrakt, og det får han trolig bare hvis Sunderland rykker opp. Med seier over Wigan i kveld er det langt mer trolig at laget spiller i Premier League neste sesong. FOTO: SCANPIX
VIL VÆRE MED VIDERE: Thomas Myhre vil ha ny kontrakt, og det får han trolig bare hvis Sunderland rykker opp. Med seier over Wigan i kveld er det langt mer trolig at laget spiller i Premier League neste sesong. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Vi solgte ut bortekampen mot QPR sist, og det var fantastisk å ha en langside med egne supportere. Det var til og med nordmenn der, sier Myhre.

Han kjemper for opprykk, men også for å få fortsette karrieren i Sunderland.

- Jeg har blitt «lovet» ny kontrakt hvis vi rykker opp til Premier League. Hvis vi klarer det og jeg får nytt kontraktstilbud så er det store sjanser for at jeg blir. Det hadde vært moro å bli med videre, sa Myhre til Dagbladet.no tidligere denne måneden.