Myhre klar for København

Thomas Myhre (27) ble i dag FC København-spiller. Everton-keeperen lånes ut sesongen. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Avtalen ble først klar i ettermiddag.

- Det stemmer, Thomas blir lånt ut til København ut sesongen. Jeg tror alt er i orden snart, sier agent Rune Hauge til Dagbladet.no.

Tidligere i dag meldte Evertons offisielle hjemmeside at nordmannen hadde fått tillatelse til å gå i forhandlinger med danskene.

Avtalen med FC København går ut den engelske sesongen med ett forbehold: Ved skadekrise i Everton kan Myhre kalles hjem umiddelbart.

Tidligere har 1. divisjonsklubben Bolton vært interessert i Myhre, som på nytt mistet plassen som førstevalg i Everton da Paul Gerrard ble friskmeldt i slutten av februar.

Myhre har sjøl uttalt at han trenger førstelagsfotball for å holde plassen på landslaget.

- Jeg vil gjerne fortsette å spille på landslaget, og da kan København være et godt alternativ ut denne sesongen. Deretter får vi se hva som skjer til sommeren, sa Myhre til Rogalands avis i går.

Ginola sa nei til Flo og Rangers

David Ginola blir kalt feit og må spille sweeper for reservene. Likevel sa franskmannen nei da Tore André Flos Rangers prøvde å låne 34-åringen. Ifølge BBC avviste både Aston Villa og Ginola forespørselen om å leie venstrevingen ut sesongen. Ginola har bare starte 10 ligakamper siden han ble kjøpt fra Tottenham for 40 mill. kroner. Rangers har også fått nei til å leie Stephen Hughes fra Everton. Manager Dick Advokaat har 12 skadde spillere i troppen, fire er venstrebeinte.

... og Bebeto ble vraket av St. Mirren

37-årige Bebeto scoret for Brasil mot Norge i VM 1998. Snart tre år etter vil ingen ha spissen. Mest pinlig for Bebeto: Det skotske bunnlaget St. Mirren avslo et tilbud om å få angriperen gratis. Grunn: Bebeto ville ikke komme på prøvespill. - Spilleren er 37 og han var ikke forberedt på å komme hit og vise at han var i form, sier manager Tom Hendrie. Bebeto har spilt i japansk J-liga siden han ble frigitt fra Vasco da Gama i Brasil.

Newcastle får England-kamp

Mens Wembley er under nyoppbygging får flere steder i England gleden av å arrangere landskamper. Nå har turen kommet til Newcastle. 5. september spiller England VM-kvalik mot Albania på St. James' Park. Sist gang landslaget opptrådde i Newcastle var i 1938. Da slo England Norge 4-0. Kampen mot Hellas i oktober går trolig på Manchester Uniteds hjemmebanen Old Trafford.

Liverpool slipper Hillsbrough

Liverpool møter Wycombe i semifinalen i Fa-cupen, men kampen går ikke på Hillsbrough - der 96 mennesker mistet livet under en tilsvarende kamp i 1989. Det var engelske aviser som i dag mente at Liverpools semifinale 8. april kunne gå på Hillsbrough, fordi det fantes få alternativer. - Hillsborough regnes ikke som en aktuell arena for denne kampen, sier en FA-talsmann.

Shearer på bedringens vei

Alan Shearer er ikke ute for sesongen, slik flere nettstedet hevdet i helga. Newcastle bekreftet i dag at 30-åringen er kneskadd, men holder dørene åpne for at spissenb kan være med mot Middlesbrough allerede lørdag. - Han har en liten kneskade og ble sett på av en spesialist i helgen. Situasjonen er bedre, legene følger ham videre, og de har ikke fastslått at han ikke spiller lørdag, sier en talsmann.

Fulham og Sunderland slåss om tjekkisk spiss

Både Fulham, Sunderland og Borussia Dortmund vil kjøpe Anderlecht-spissen Jan Koller. Det bekrefter spillerens agent, som også hevder at Koller vil foretrekke 1. divisjonslaget Fulham. Overgangssum: 143 mill. kroner. - Jan drar ikke til Sunderland eller Borussia Dortmund som noen sier. Vi skal forhandle med Anderlecht de neste to ukene, sier agent Pavel Paska.

Chelsea ut mot Uefa

Chelsea blir trukket fram som en klubb med for mange utenlandske spillere av UEFAs Gerhard Aignes. Det liker engelskmennene dårlig. - Det er urettferdig å peke på Chelsea. Hadde det ikke vært for utlendingene våre hadde vi ikke fått suksess. Vi tar ut det beste laget uten å se på passen til folk, sier Chelsea-direktør Colin Hutchinson.

  • Kilder: BBC, The Mirror, Football365 og PA.