Myhre klar for Sunderland

Thomas Myhre har skrevet under for Sunderland. Der skal han kjempe mot danske Thomas Sørensen om keeperplassen.

Som bosmanspiller går Thomas Myhre gratis fra Besiktas til Stadium of Light. 28-åringen fra Moss har skrevet tre års kontrakt med klubben, skriver Sunderlands hjemmeside.

Myhre har tidligere spilt for Everton, og vært på utlån i Rangers og Birmingham.

- Det er en fantastisk mulighet å komme til Sunderland. Det er en klubb jeg har spilt mot under tiden i Everton, og de har fantastisk støtte fra supporterne, sier Myhre.

Myhre har opplevd mye benkesliting i løpet av sin profesjonelle karriere, og står i fare for å oppleve det igjen. Det virker dristig å gå til en klubb som allerede har den danske landslagskeeperen Thomas Sørensen i stallen.

- Jeg har stor respekt for Tommy (Sørensen - red. anm.), han er en stor keeper, og jeg er sikker på at vi vil presse hverandre til høyere nivå. Jeg gleder meg til å jobbe med ham, sier Myhre.

Sunderland-manager Peter Reid er naturligvis begeistret over å sikre seg nok en landslagskeeper.

- Det er flott å se enda en kvalitetsspiller komme til klubben. Thomas Sørensen har vært fantastisk, men en norsk landslagskeeper vil være en stor tilvekst for stallen.

Myhre vil være på plass når Sunderland starter sesongoppkjøringen i dag.

Sunderlands hjemmeside kan også avsløre en likhet mellom klubbens to keepere - i tillegg til fornavnet og den skandinaviske opprinnelsen: Begge har reddet en straffe fra Alan Shearer i Premier League.

(Dagbladet.no)

TILBAKE:</B> Thomas Myhre bokser unna en ball foran Henning Berg i kamp mellom Everton og Manchester United i 1999. Nå er Myhre tilbake i Premier League.