Myhre med «matchvinnerredning»

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Ståle Solbakken etterlyste norske keepere som sto fram med «matchvinnerredninger». I dag leverte Thomas Myhre en redning fra den hylla, men det holdt ikke til å vinne kampen.

Ståle Solbakken har gjort en analyse av Norges VM-kvalifisering. Den tidlligere landslagsspilleren etterlyste blant annet norske keepere som sto fram som matchvinnere.

Myhre innrømmer at de norske keeperne ikke har vært gode nok. Men i dag sto mossingen fram som mannen som reddet Norge fra et nederlag.

Da Henrik Larsson kom alene med Norges nr. 1 etter en drøy time, regnet alle med at Celtic-spilleren skulle sette ballen i mål.

Men Myhre fikk ut en hånd - og slo ballen til corner.

- Jeg er veldig fornøyd med den, sier Myhre til Dagbladet.no.

- Vi har jo snakket om det, og Ståle skrev om det i analysen, så sånn sett var det godt å få til en slik redning. Men det hadde smakt enda bedre hvis vi hadde scoret på slutten.

Like etter praktredningen kunne derimot Myhre ødelagt kvelden. 28-åringen slapp ballen rett i beina på en svenske etter en corner.

- Det var ikke bra, men ellers synes jeg det gikk greit, sier Myhre.

Han hadde stort sett kontroll på det som skjedde under kampen. Men han var ikke like heldig da han skulle hilse på Kong Harald før oppgjøret. Myhre glemte å ta av seg hanskene.

- Det var litt flaut når jeg kom på det etterpå, sier Myhre til NTB.

(Dagbladet.no)