Myhre mener Jarstein er unik

- Ubegrenset potensial, skryter han.

BISLETT (Dagbladet.no): Etter å ha studert Odd-keeper Rune Jarstein på nært hold, er landslagsveteran Thomas Myhre full av lovord om 22-åringen.

På spørsmål fra Dagbladet.no om hvor stort potensial han ser i Jarstein, svarer Myhre:

- Rune har et ubegrenset potensial. Som 22-åring er han selvsagt ung og uferdig, men det er bare han som har et så unikt potensial. Alle som har peiling ser hvor god han kan bli.

- Har han større potensial enn Håkon Opdal?

- Det sammenligningen har jeg ikke lyst til å mene noe om, svarer Myhre.

Lange samtaler

Jarstein debuterte med bravur på A-landslaget mot Argentina, og en av redningene var det internasjonal toppklasse over.

At Odd-keeperen på sikt kan bli en av de virkelig store, er Myhre overbevist om.

- UNIK: Det mener Thomas Myhre om Rune Almenning Jarstein, som på sin side avviser at han er en sinnatagg. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
- UNIK: Det mener Thomas Myhre om Rune Almenning Jarstein, som på sin side avviser at han er en sinnatagg. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

- The sky is the limit. Rune kan bli bedre på det meste, men hva det er, er han fullstendig klar over selv. Hvor langt han når er ene og alene opp til ham selv, sier Myhre.

De to har hatt lange samtaler denne uka, samtaler som Jarstein mener har vært svært lærerike.

- Det er fantastisk å ha Myhre tilbake. Det er motiverende å trene med en som ham. Han backer oss opp, og sier fra både når vi gjør noe bra, og når noe er mindre bra. Han er en fantastisk person, sier Jarstein til Dagbladet.no.

- Hva pratet dere om?

- Thomas har stor erfaring fra utlandet, og kommer med mange kloke svar, sier han.

Ikke en bråkmaker

Odd Grenland ligger fortsatt utsatt til på tabellen, selv om de slo til med en sterk 4-2-seier mot Tromsø sist helg.

En spiller som Fredrik Strømstad varslet nylig at han ville forlate Start ved et nedrykk.

Myhre mener Jarstein er unik

Rune Jarstein vil ikke svare på om han vil gjøre det samme dersom Odd rykker ned, eller når han synes tiden er moden for å dra utenlands. 

- Jeg vil heller fokusere på at vi skal holde oss. Jeg har kontrakt ut neste sesong, og forholder meg til det. Vi skal holde oss i Tippeligaen, sier Jarstein.

Han har fått kritikk for å ha problemer med temperamentet sitt, og er blitt irettesatt av trener Arne Sandstø to ganger denne sesongen.

- Er ingen sinnatagg

Først da han skjelte ut lagkameratene i pausen mot Lillestrøm (ble byttet ut) i vårsesongen, og nylig ble han sendt hjem fra Odd-trening etter å ha havnet i klinsj med Sandstø.

Den siste episoden skjedde noen dager etter Argentina-kampen, og Sandstø forklarte den med at Jarstein var utladet.

- Jeg gikk hele tirsdagen og onsdagen og tenkte på kampen, og den gikk bra. Etterpå var jeg sliten, men trente likevel hardt på torsdag og fredag. Det blei nok litt mye, sier Jarstein til Dagbladet.no.

Men et rykte som sinnatagg vil han ikke ha på seg.

- Folk får feil inntrykk av meg. Jeg er ikke en bråkmåker, men trenger tenning for å være en god keeper, forklarer han.

SKRYTER AV JARSTEIN: Thomas Myhre, her fotografert i et uheldig øyeblikk under gårsdagens landslagstrening, skryter av Rune Almenning Jarstein.