AGENDA:  Thomas Myhre har følt seg uønsket i Viking.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
AGENDA: Thomas Myhre har følt seg uønsket i Viking. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Myhre mener Viking har villet kvitte seg med ham

Siden før sesongoppkjøringen.

||| (Dagbladet): Noen timer etter meldingen om at Viking og Thomas Myhre var blitt enige om å avslutte kontraktsforholdet, publiserer Myhre sin egen versjon av opptakten til bruddet.

- Det har ligget i kortene siden før sesongoppkjøring at Viking så for seg en annen løsning mellom stengene enn meg, og det må jeg bare akseptere. Slike ting skjer daglig i fotballbransjen. Og vil gjøre det i framtiden også, skriver målvakten i en pressemelding gjengitt av NTB.

Den opprinnelige uttalelsen fra partene gikk ikke i detalj om hva som var bakgrunnen for den tidlige avskjeden, og man avviste å kommentere saken ytterligere.

Det har imidlertid blitt spekulert på om en hendelse på treningsoppholdet i Marbella kan ha ført til en uoverensstemmelse i Viking. Myhre skal ha kommet for sent til spillermøte etter en bytur, og skal heller ikke ha deltatt på den påfølgende treningen.

Myhres advokat avviste overfor Dagbladet at det ligger noen dramatikk bak exiten, og sportsdirektør Egil Østenstad bedyrer at Myhre ikke har fått sparken.

Den tidligere landslagsmålvakten sier nå at han ønsker seg til en ny klubb etter at han er blitt far for tredje gang.

— Nå vil jeg i en kort periode bruke tid til å pleie familien. Min kone og jeg venter vårt tredje barn i løpet av kort tid. Jeg er på ingen måte skadet og holder formen ved like med egentrening. Jeg er klar for nye oppgaver, sier han.