Myhre og Strand tvilsomme

Norge sliter før kampen mot Italia.

Myhre fikk en ny smell i sitt vonde kne og virket oppgitt og lei seg da han gikk av banen etter treningen på Stadio Renzo Barbera. Strand kjente stivhet på baksiden av låret og ga seg.

- Jeg skled og fikk beinet under meg, sa Myhre.

- Det er en stølhet i baksiden av låret. Det kan bli problematisk med tanke på kampen, sa Strand som vet hva han snakker om etter å ha slitt med tilsvarende skade flere ganger før.

Begge lå an til en plass i startoppstillingen lørdag. Brikkene var i ferd med å falle på plass for Åge Hareide, men torsdag stilte et par av dem seg på høykant.

Veldig vondt

- Thomas fikk et nytt slag på sitt berømte kne. Det var veldig vondt da han fikk det, men vi har heldigvis to dager igjen til kampen og får se hvordan det utvikler seg, sa Hareide etter treningen der siste halvtime var lukket for pressen.

- Det samme gjelder låret til Roar, men vi tar ingen sjanser med ham. Det kommer mange viktige kamper i høst.

Om Myhre faller ut, er Espen Johnsen eneste keeper i 22-mannstroppen. Hareide tenker ikke på å kalle inn noen ny.

- Vi har to gode keepere, og det var ikke avgjort hvem av dem som skulle stå, så det er ingen katastrofe om Thomas ikke kan spille. Vi har også en keeper på U21-laget (Jan Kjell Larsen) som vi kan hente inn om vi trenger en til å sitte på benken. Vi får se hvordan han skikker seg fredag, sa Hareide.

Hareide ville gjerne dra nytte av Strands løpsstyrke, men tar det med fatning om han ikke kan spille. Etter at Strand ga seg, men før treningen ble lukket, drillet han en ellever der Petter Rudi spilte venstre kant.

Rudi på kanten

- Petter er en formspiller og kan gjøre en god jobb der. Vi vurderer det slik at vi mot Italia ikke kan bruke to offensive kantspillere samtidig, sier Hareide.

Det betyr Jan Derek Sørensen eller Morten Gamst Pedersen, ikke begge to. Til nå er Gamst Pedersen holdt utenfor alle formasjonsøktene både i Norge og Italia, mens Sørensen har spilt alt.

John Carew spilte spiss torsdag, mens Sigurd Rushfeldt ble foretrukket i tidligere formasjonsøkter.

Hareide har sagt at han vil prøve å tåkelegge hva han velger, men dette er iallfall laget han viste fram torsdag, der Myhre og Strand holdes utenfor (4-2-3-1):

Espen Johnsen - Christer Basma, Vidar Riseth, Claus Lundekvam, John Arne Riise - Martin Andresen, Magne Hoseth - Jan Derek Sørensen, Frode Johnsen, Petter Rudi - John Carew.

(NTB)

SKADEUTSATT: Thomas Myhre slo opp en skade i venstre kneet under treningen i Palermo torsdag. Lørdag kveld møter det norske landslaget Italia i høstens første VM-kvalifiseringskamp.