Myhre reddet av operasjon

Thomas Myhre var en måned fra å bli idrettsinvalid. I stedet utfordrer han Frode Grodås i kampen om keeperplassen på landslaget.

Fra 13-14-årsalderen hadde Myhre slitt med et vondt kne, men legene fant ikke årsaken til smertene. Det skulle gå flere år før en lege på ungdomslandslaget greide å stille diagnosen. Høsten 1995 toppet problemene seg, og Myhre måtte få smertestillende sprøyter for å kunne stå i mål. Han ble sendt til den svenske eksperten Lars Pettersson, og da var det nesten for sent.

- Operasjonen ble gjort i grevens tid. Et bruskstykke nederst på lårbeinet, med en diameter på tre centimeter, var ødelagt. Pettersson sa at han ikke hadde sett et verre kne hos en person i min alder. Hvis jeg hadde ventet en måned lenger, kunne det vært for sent å gjøre noe, sier Myhre.

Tung tid

Etter operasjonen fulgte en tung tid for den daværende Viking-keeperen. Han måtte trene seg opp langsomt, og mange avskrev den talentfulle mossingen.

- Foran 97-sesongen måtte jeg overbevise for for å bli førstevalg i Viking. Det er ingen tvil om at jeg ble mer ydmyk og moden av det som skjedde, sier Myhre.

En skadefri Thomas Myhre gjennomførte en god sesong, så solid at Everton ble interessert.

Riktig steg

- Det var et viktig og riktig steg videre i karrieren. Everton hadde en førstekeeper på 39 år, og andrevalget hadde aldri sluppet skikkelig til. Selv om klubben har unngått nedrykk med et nødskrik tre av de fem siste sesongene føler jeg at det er potensiale her, sier Myhre.

Foreløpig står han med én landskamp. Myhre sto glimrende etter at Frode Grodås tråkket over og måtte forlate banen mot Danmark. Likevel ser han Grodås som førstevalget.

- Ut fra det Frode har vist i forkant av VM er det ingen bombe at han reiser som førstevalg. Jeg må stå på og vise meg fra en god side, for jeg har selvsagt ambisjoner om å kapre keeperplassen, sier Thomas Myhre, glad for å være skadefri.

Endelig har han kastet knebindet. Støtteredskapet som har fulgt ham siden småguttedagene.

REDDET: Thomas Myhre opererte og reddet trolig en svært lovende fotball-karriere. Nå er han i Frankrike med VM-troppen.