Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Myhre slapp unna med «straffe-frekkis»

Viking reddet poeng mot Start.

HINDRET 2-0-LEDELSE TIL START:
Starts Geir Ludvig Fevang (tv) setter straffesparket ned til høyre, men Thomas Myhre er nede og redder glimrende under eliteseriekampem mellom Start og Viking i Kristiansand mandag.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
HINDRET 2-0-LEDELSE TIL START: Starts Geir Ludvig Fevang (tv) setter straffesparket ned til høyre, men Thomas Myhre er nede og redder glimrende under eliteseriekampem mellom Start og Viking i Kristiansand mandag. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

|||Start - Viking 1-1

(Dagbladet.no): Et par tabber i YouTube-klassen har gjort at Thomas Myhre vurderer å legge keeperhanskene på hylla etter denne sesongen.

Det startet ikke veldig hyggelig på Sør Arena i kveld heller, for etter snaue to minutter slapp han en tilsynelatende overkommelig heading fra Espen Børufsen mellom hanskene sine og inn i nettmaskene. 

Men den gamle landslagskeeperen er ikke helt avdanket ennå - og i første omgangs siste minutt beviste han at han fortsatt duger på dette nivået:

Start ledet 1-0 da Viking-stopper Børre Steenslid holdt Clarence Goodman i trøya innenfor 16-meteren. Dommer Brage Sandmoen pekte på straffemerket, og Geir Ludvig Fevang kunne langt på vei legge grunnlaget for seieren fra 11-metersmerket.

Myhre ville det annerledes.

Gikk for tidlig

Viking-keeperen signaliserte tidlig at han kom til å kaste seg til venstre, men Fevang hadde åpenbart bestemt seg for hvor han ville plassere ballen, og Myhre kunne enkelt plukke straffelumpen i fast grep.

Likevel burde nok Starts midtbaneelegant fått sjansen på ny: Myhre lå to, tre meter ute i feltet da han reddet - uten at Sandmoen reagerte.

- Ja, jeg ser det nå, jeg går forholdsvis tidlig. Men finner du fryktelig mange keepere som ikke gjør det, skal du være god, var Myhres reaksjon da TV 2 viste ham reprisen etter kampslutt.

Baklengsmålet i det andre minuttet hadde han mindre grunn til å være fornøyd med. Samtidig må han dele skylda med høyreback Håkon Skogseid, som slurvet grundig i markeringen da Børufsen fikk heade mot mål.

- Jeg trodde jeg hadde den, sier Myhre, som også havnet i en heftig krangel med Tomasz Sokolowski etter full tid. Men hva han var så irritert for ville han ikke røpe overfor TV 2.

Han legger derimot ikke skjul på at den nåværende tabellposisjonen - en sjuende plass med 33 poeng på 25 kamper - ikke er i nærheten av å være god nok for en klubb av Vikings størrelse.

- Det er typisk at vi slipper inn mål tidlig, det preger oss en del. Vi kom hit for å ta tre poeng. Vi ligger midt på tabellen, og det er ikke et sted vi ønsker å være, sier han.

Viking sløste

I likhet med Viking ligger også Start i et slags ingenmannsland på tabellen. Med seier kunne begge lag gjort seg noen små forhåpninger om fjerdeplass og mulig europacupdeltakelse neste sesong.

I stedet endte det 1-1 - noe ingen egentlig var fornøyde med.

Alt i alt var Viking det beste laget, men bortsett fra Peter Ijehs kliniske avslutning opp i nettaket etter 66 minutter sløste siddisene fælt med sjansene.

Samtidig kunne Start tatt seieren da innbytter Mads Stokkelien blåste ballen over fra god posisjon to minutter på overtid.

Trener Knut Tørum nekter å gi Geir Ludvig Fevangs straffemiss hele skylda for at ikke alle poengene ble igjen på Sør Arena.

- Nei, jeg tror ikke det ville vært kjørt (om han scoret). Kjenner jeg Viking rett ville de gitt full gass. Men sånn er det. I perioder skapte vi sjanser, men i det store og det hele er vi bare så der fornøyd med prestasjonen, sier han.

Viking-trener Uwe Rösler var fornøyd med prestasjonen, men ikke med resultatet. Viking har ikke vunnet en kamp siden 17. august.

- I første omgang skapte vi fem, seks sjanser, men vi startet med å gi dem en presang. Da blir det alltid vanskelig. Men vi spilte bra, og hadde mange kontringer. Jeg synes ikke vi fikk godt betalt, sier han til TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling