Myhre storspilte i debuten

Birmingham - Wolverhampton 1-0. Thomas Myhre reddet straffe, holdt nullen og ble kåret til banens beste i debuten for Birmingham. - Jeg ble vel en slags helt, sier Thomas til Dagbladet.

- Jeg ble kåret til Man of the Match og fikk en champagneflaske, forteller en fornøyd Thomas Myhre.

- Det er sånt man bare håper på, men ikke kan forvente, sier han etter drømmedebuten for klubben han skal forsøke å hjelpe til Premier League-kvalifisering i løpet av de neste 5-6 ukene.

Forholdene lå til rette for en spesiell anledning. Midlands-naboene Birmingham og Wolverhampton er også naboer på tabellen. Før kampen hadde Myhres nye lag tre poeng til gode på Håvard Flos klubb Wolves.

Reddet straffe

- Det var et skikkelig lokalderby med 30000 på tribunene, sier Myhre.

Og i første omgang ble hjemmepublikumet hodestups forelsket i sin nyinnleide keeper:

Wolves-kaptein Keith Curle tok sin fjerde straffe for sesongen. Det ble den første missen. For da Curle breisidet ballen mot hjørnet stupte Myhre mot venstre. Og reddet.

- Mottakelsen var overveldende, sier Thomas Myhre som riktignok ikke registrerte om det nye hjemmepublikummet sang spesielt om ham.

- Jeg er såpass fokusert på det jeg driver med at jeg ikke får med meg slikt, sier han.

Alltid god i debuter

Fredag ble Thomas Myhre spilleklar for førstedivisjonslaget Birmingham. På formiddagen i går møtte han nye lagkamerater og bare timer seinere spilte han kamp. Og som alltid når Thomas Myhre debuterer på et nytt lag, holdt han nullen.

- Jeg har debutert sju ganger, og holdt nullen hver gang, sier Thomas Myhre.

I det regnestykket inngår debuter på to landslag og i fem toppklubber.

sigbjorn.strand@dagbladet.no