Myhre til klubb i sjokk

KØBENHAVN (Dagbladet): Thomas Myhre møtte en lammet klubb i København i går. - Vi tenker bare på Ståle Solbakken, sier han.

I går kveld fikk Dagbladet bekreftet at tilstanden til Solbakken er vesentlig forbedret. Han har allerede klart å gå noen steg på gulvet i sykerommet på Rigshospitalet.

- Vi er veldig glade på Ståle og hans families vegne. Han har vært oppe og gått og kommuniserer greit med sin kone, øvrige familie og legene. Ståle husker naturlig nok ingenting av det som har skjedd, men jeg kan forsikre at det har vært deijlig for oss å se dette, sier klubblege Frank Odgaard til Dagbladet.

På beina

Odgaard var sammen med sportsdirektør Niels Christian Holmstrøm på besøk hos Solbakken i går ettermiddag. De ble overrasket over å møte ham på beina for å komme seg til toalettet ved egen hjelp.

- Solbakken stilte spørsmål og kunne kommunisere med oss, men han er naturlig nok trøtt. Det er en stor lettelse for oss at det nå synes som om han er kommet fra det hele uten alvorlige skader. Vi kan ikke konkludere noe ennå, men det var svært tilfredsstillende å få møte ham på denne måten. Nå skal han ha mye hvile og gjennomgå en rekke tester i en ukes tid, sier Holmstrøm.

Ståle Solbakkens bror Espen kom til København i går kveld og reiste rett hjem til Solbakkens hjem.

- Jeg skal besøke Ståle torsdag, men jeg kan trygt si at vi er optimister. Alt ser mye lysere ut nå enn for et døgn siden. Ståle har vært litt urolig for hva som har skjedd, men jeg vet ikke hva han har sagt ellers, sier Espen Solbakken.

Optimister

Ståle Solbakken våknet opp i går, og behandlende leger på Rigshospitalet legger heller ikke skjul på at de har grunn til å være optimister med tanke på at den norske midtbanespilleren skal komme fra den dramatiske hjertestansen uten varige men. Han er flyttet fra intensivavdelingen og over i en observasjonsavdeling.

- Solbakken skal bli liggende her for å bli observert og behandlet. Han skal nå få ro noen dager. Tilstanden er stabil og vi finner grunn til å være optimister, sier informasjonsmedarbeider Lisbeth Westergaard ved Rigshospitalet.

Respiratoren ble først koplet fra i går morges.

Overlege Kirsten Eliasen sier at hjertefunksjonen er stabil og at det ikke er avslørt skader i hjernen.

- Ikke hjertefeil

- Vi kan foreløpig ikke gi noen prognose for hvordan det vil utvikle seg, sier Eliasen.

Hun tror ikke Ståle Solbakken har noen hjertefeil. Teoriene er at han enten har fått en virusinfeksjon i hjertet eller en rytmeforstyrrelse.

Dystert

Solbakkens kone Anniken og hans mor Mona var til stede på sykehuset i hele går.

I klubblokalene i K.B. Hallen var det en dyster, men likevel optimistisk stemning i går. Treningen var avlyst.

Spillerne kom for å snakke med klubblegene Frank Odgaard og Jørgen Scheel om det som skjedde under treningen tirsdag formiddag da Solbakken falt om på bakken og var klinisk død i sju minutter.

Sportsdirektør Niels Christian Holmstrøm sier at alle spillerne er påvirket av at nordmannen er blitt så hardt rammet. De får tilbud om samtaleterapi.

- Ytterste livsfare

- Vi må konstantere at et så fint menneske som Ståle har vært i ytterste livsfare. Nå vil vi konsentrere oss om å gi han og familien all den støtte de trenger, sier Holmstrøm.

- Spillerne er sjokkert, men fattet, etter det de har opplevd. Som leger har vi fortalt at slike ting kan skje, at topptrente idrettsfolk har segnet om med hjertestans før. Det kan skje med alle, men risikoen er ikke blitt større for å bli rammet av en slik ulykke etter at Ståle gikk ned for telling, sier Frank Odgaard.

Han var selv mannen som reddet livet til Ståle Solbakken med hjertemassasje og kunstig åndedrett tirsdag formiddag. I går gjennomførte han en medisinsk test av den nye nordmannen i klubben, Thomas Myhre.

- Thomas er frisk og fin og klar for å spille fotball, sier Odgaard til Dagbladet.

- Jeg regnet ikke med noe annet, men det er spesielt å komme til en ny klubb som er blitt rammet på en så spesiell og dramatisk måte, sier Myhre.Han ble enig med den danske superliga-klubben i går om en leieavtale fram til 14. juni. Søndag vil han ventelig stå i mål i kampen mot Odensen i Parken. I dag begynner guttene å trene igjen.

<B>DYSTERT MØTE:</B> Thomas Myhre møtte en dyster stemning da han kom til K.B. Hallen og nye spillerkolleger i F.C. København i går. - Alle tenker på Ståle, og håper det skal gå bra med ham, sier han.