Myhre tilbake for Norge

Her er Hareides tropp mot Moldova og Hellas.

(Dagbladet.no): Åge Hareide ville først si noen ord om Ole Gunnar Solskjær, før han offentliggjorde troppen til landskampene mot Moldova (borte) og Helllas (hjemme) 8. og 12. september.

For første gang siden Tyrkia-flausen er keeper Thomas Myhre med i troppen. På spørsmål fra Dagbladet.no blir ikke keeperen lovet spilletid av Hareide, han er bare én av tre keepere.

- Vi får se på Thomas, han kommer inn og er en naturlig del av troppen, sier Hareide og forteller at Viking-målvakten først skal støtte de andre keeperne.

Så kan han konkurrere med dem igjen.

- Jeg ser ingen grunn til å gjøre noe med keeperne vi har brukt i de siste kampene. De er mer enn gode nok. Men Thomas er ikke bare en god keeper, han er flink utenfor banen også. Det kan være godt å ta ham inn.

Hele 25 mann ble tatt ut, landslagssjefen tar igjen med skadeplagede Thorstein Helstad og Steffen Iversen.

Og Hareide valgte å plukke ut Erik Hagen i troppen, på tross av at Zenit-stopperen er utestengt i Moldova-kampen. Alexander Tettey blir også igjen i Norge, for å spille U21-landskamp.

- Det er viktig med en stor tropp, vi skal ha med oss 23 mann til Moldova, sier Hareide.

Landslagssjefen sier han fikk mange gode svar i Argentina-kampen i forrige uka, der to Carew-mål sikret norsk seier.

Men han er forberedt på at Moldova borte blir tøft, og trekker fram at østeuropeerne mistet poeng mot Hellas på overtid.

FÅR SJANSEN I TROPPEN: Thomas Myhre slapp inn to billige mål mot Tyrkia i EM-kvaliken i Tyskland vår. Nå er han tilbake i den norske landslagstroppen. Foto: Scanpix
FÅR SJANSEN I TROPPEN: Thomas Myhre slapp inn to billige mål mot Tyrkia i EM-kvaliken i Tyskland vår. Nå er han tilbake i den norske landslagstroppen. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi må gå til oppgaven her med dødsforakt, alt annet enn tre poeng er ikke bra nok, sier Hareide.

TILBAKE I TROPPEN: Fredrik Strømstad får sjansen i dobbellandskampen. Start-spilleren, Erik Hagen og Thomas Myhre er nye fra Argentina-kampen.