Myhre tilbake på jobb - som speider

I kveld følger han VIF fra tribunen.

• VIF - Flora Tallin kl. 19: UEFA-cupkvalifiseringen mål for mål

(Dagbladet.no): Dagen etter Vålerengas pinlige cup-exit mot 2. divisjonslaget Nybergsund, trakk Petter Myhre seg som hovedtrener.

Nå er han allerede tilbake på jobb for VIF - men ikke i sin tidligere rolle som spillerutvikler. Vålerenga er på spissjakt, og Myhre hjelper til i spillerjakten.

- Jeg har vært i utlandet og sett på noen spillere for dem, sier Petter Myhre til Dagbladet.no.

Usikker på VIF-framtida

Detaljer rundt hvem han har kikket på og i hvilket land vil han derimot holde internt. Myhre avviser uansett at han kan bli speider på permanent basis.

- En speiderrolle er ikke aktuelt, det er ikke det jeg har lyst til å drive med. Men å bidra nå er bare hyggelig. Jeg er blitt spurt om jeg kan bidra på det området framover, og har takket ja til det.

I løpet av uka skal han i møte med VIF-ledelsen for å diskutere framtida i klubben.

JAKTER SPILLERE FOR VÅLERENGA: Etter at han trakk seg som VIF-trener, har Petter Myhre vært i utlandet og kikket på spillere for klubben. Men han avviser at han kan tenke seg en speiderjobb på permanent basis. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
JAKTER SPILLERE FOR VÅLERENGA: Etter at han trakk seg som VIF-trener, har Petter Myhre vært i utlandet og kikket på spillere for klubben. Men han avviser at han kan tenke seg en speiderjobb på permanent basis. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

- Er det sikkert at du fortsetter i VIF?

- Nei, det er det ikke. Det er sånne ting vi skal diskutere. Men det er masse hensyn som skal tas, så vi får se. Klubben skal jo også ha en ny hovedtrener, og hvis jeg skal være med rundt A-laget må det være et ønske fra den treneren, sier Myhre.

Gamle venner tar kontakt

I kveld møtes VIF og Flora Tallin på Ullevaal i UEFA-cupen, for to uker siden vant VIF 1-0 med Myhre som trener. Han var ikke til stede på Nadderud i 2-2-kampen på søndag, men i kveld har Myhre tenkt seg på Ullevaal.

- Det har jeg faktisk. Jeg tar med sønnen og heier fra tribunen, sier han.

- Føler du deg trygg på at VIF avanserer?

- Man vet aldri. Men hvis de presterer opp med det de kan, går de videre. VIF er helt klart favoritter.

Siden avgangen som VIF-sjef har Myhre utelukkende fått positive tilbakemeldinger, både fra kjente og ukjente.

Myhre tilbake på jobb - som speider

- Det har vært veldig hyggelig, og jeg har hørt fra personer jeg ikke har snakket med på 15-20 år. Det har bare vært positive tilbakemeldinger, men det var kanskje fordi alle som mente det motsatte var ute og feiret, flirer han.

- Har du hatt noen kontakt med spillerne?

- Nei. Jeg ser ikke noen grunn til å ha det. Men jeg har fått noen hyggelige tekstmeldinger etter det som skjedde, sier han.

MASSE TILBAKEMELDINGER</B>: Den siste uka har Petter Myhre blitt kontaktet av mennesker han ikke har snakket med på 20 år.
<B>SCORER IGJEN?</B>: Rune Lange ble matchvinner da VIF slo Flora Tallin 1-0 i Estland. I kveld møtes lagene igjen på Ullevaal.