Myhre usikker på framtiden

Thomas Myhre vet ikke hvor han spiller fotball neste sesong. Besiktas er en av flere klubber som er aktuelle.

Landslagskeeper Thomas Myhre vil ta sommeren til hjelp med å bestemme seg for hvilken klubb han skal spille for neste sesong.

Kontrakten med Besiktas går ut neste måned. Etter det er Myhre Bosman-spiller, og han tror ikke det vil bli noe problem å finne seg ny arbeidsgiver - hvis han vil bytte klubb.

- Ting kan skje om en uke, eller om en måned eller to. Markedet bestemmer. Men jeg tror ikke jeg trenger å gå på arbeidskontoret i Moss for å få meg ny arbeidsgiver, sier Myhre til NTB.

Etter at Besiktas havnet på 3. plass i den tyrkiske ligaen, gikk trener Christoph Daum av. Tyskeren sto uten kontrakt ved sesongslutt, resultatene i sesonginnspurten har vært skuffende, og i tillegg har det vært en turbulent tid der Daum er involvert i en større narkotikasak. Tatt alt dette i betraktning er ikke Myhre overrasket over at partene valgte å skille lag.

- Nei, det hadde jeg for så vidt regnet med, både ut fra resultater og den turbulensen som har vært i klubben. Avgangen var uunngåelig, mener Myhre, som er leid ut fra Everton.

- Hvilken innflytelse vil Daums avgang få på ditt valg?

- En viss innflytelse vil det nok ha, men jeg har egentlig vært sikker på Daums avgang i flere uker. Jeg vet at det er andre klubber som er interessert, men jeg vil ikke si hvem disse er, sier Thomas Myhre.

Til den tyrkiske avisen Milliyet mandag sier Daum at det var krangel med styret om nye spillere som førte til hans avgang.

- Jeg la fram for styret en liste med fem-seks navn på mulige forsterkninger. De avslo alle. Jeg hadde heller ingenting jeg skulle sagt når det gjelder de utenlandske spillerne som kom til klubben med meg som trener, sier Daum.

For andre år på rad måtte klubben nøye seg med UEFA-cup i stedet for mesterliga. Ifølge tyrkisk presse er rumeneren Mircea Lucescu blant favorittene til å overta treneransvaret i klubben til Thomas Myhre og Arild Stavrum.

(NTB)