Myhre valgte klubb i familieråd

Kommer til Viking 1. juli.

(Dagbladet.no): Landslagskeeper Thomas Myhre (33) forlater Charlton for å gjøre comeback i Viking i sommer. Han blir først klar for spill i Tippeligaen fra kontrakten med Premier League-klubben går ut 1. juli.

Han har skrevet kontrakt med Viking ut 2010-sesongen. Myhre spilte også for Viking fra 1993 til 1997.

- Nå er det faktisk ti år siden jeg spilte her. Nå gleder jeg meg til å spille for Viking igjen og ikke minst debutere på Viking Stadion, sier han.

Bestemt i familieråd

Under kveldens pressekonferanse i Stavanger, fortalte han at klubbvalget har vært klart en stund, og at avgjørelsen falt i samråd med familien.

- Det er en stund siden jeg bestemte meg for Viking. Avgjørelsen ble tatt i familieråd. Kona er fra Stavanger og jeg har hatt fem gode år (1993-1997) her tidligere, fortalte Myhre ifølge Aftenbladet.no.

Viking-trener Uwe Rösler er naturlig nok glad for å få Myhre inn i troppen til sommeren.

- Som trener må jeg si meg strålende fornøyd når jeg nå får muligheten til å disponere Norges landslagskeeper, sier han til klubbens hjemmeside.

FRA LONDON TIL STAVANGER: Thomas Myhre har spilt lite i Charlton-buret denne sesongen, her ser landslagskeeperen Nottingham score i FA-cupen. Neste stopp for Myhre blir Viking i tippeligaen. Foto: Scanpix/Reuters
FRA LONDON TIL STAVANGER: Thomas Myhre har spilt lite i Charlton-buret denne sesongen, her ser landslagskeeperen Nottingham score i FA-cupen. Neste stopp for Myhre blir Viking i tippeligaen. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Står over mot Kroatia

Den norske landslagskeeperen skal ha vært ønsket av både Lillestrøm og Rosenborg, men velger klubben han spilte for fram til han ble solgt til Everton i 1997.

Denne sesongen har Myhre vært benkesliter i Charlton, og han har flere ganger gitt uttrykk for at han ønsker å flytte fra  fra londonklubben.

Myhre er for tida ankelskadd og spiller ikke for Norge i privatlandskampen mot Kroatia onsdag.

Myhre valgte klubb i familieråd