Myhre vergrer seg for Everton-debut

Thomas Myhre (26) blir kastet inn fra start i Everton-buret lørdag. Men han gleder seg ikke. - Jeg vet ikke om jeg vil, dersom det betyr at Neville Southall mister sin 750. kamp, sier nordmannen.

Trolig har ikke Myhre noe valg. Det norske nyinnkjøpet er manager Howard Kendalls eneste friske målvakt for tida.

Reservekeeper Paul Gerrard har lyskestrekk og veterankeeper Southall (39) bryter smertegrensen i hver kamp han spiller. Både ryggen og beina er skrøpelige hos waliseren som står med imponerende 749 førstelagskamper i klubben.

VM-troppen

- Uansett kommer jeg til å stole på manageren. Hvis jeg blir valgt skal jeg gjøre mitt beste for å leve opp til Southalls høye standard, sier Myhre til det engelskenyhetsbyrået PA.

Den tidligere Viking-keeperen ser på spill i Everton som den beste og raskeste veien til hans store mål: Drillos og VM-troppen i Frankrike til sommeren.

- Nesten alle på det norske landslaget spiller i England og det har svekket standarden hjemme. Sjansene mine er større når jeg møter de beste spissene her. Jeg kommer til å bli mer bevegelig og få større erfaring, sier Myhre.

- Må vinne

Nordmannen blir ikke eneste Everton-debutant på Goodison Park lørdag. Sheffield United-duoen Ward og Tiler har også blitt hentet inn for å heve storklubben over den fryktede nedrykksstreken.

- Vi har for mange gode spillere til å forbli her vi er. Everton skal klatre oppover tabellen og det starter mot Tottenham. Vi må ha tre poeng, sier Myhre.