Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Myhres konkurrent slapp inn fem mål

Charlton fikk unngjelde for et revansjesugent «Spurs».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tottenham-Charlton 5-1.

Lørdag for en uke siden gikk Tottenham på et bittert tap i lokalderbyet mot erkerival Arsenal.

Dermed var det desto viktigere å reise seg da de tok imot Charlton til et nytt London-derby i dag.Om fansen fikk sin oppreisning? Ja, i form av firemålsseier og tangering av den største seieren i sesongens utgave av Premier League (den andre 5-1-kampen er Manchester Uniteds seier over Fulham i sesongåpningen).

To kjappe mål

En halv time ut i kampen la Tottenham et godt grunnlag for oppturen i løpet av to hektiske minutter:

Først vippet Dimitar Berbatov ballen i mål etter en fiks frispilling signert Aaron Lennon. Disse to spillerne er for øvrig duon som manager Martin Jol håper kan bli en slags «Thierry Henry-faktor» i Tottenham-laget.

- Aaron Lennon satte dem under press med sine dribleraid, og det er bra for sjøltilliten hans å vite at han kan spille overalt, skrøt Jol etter kampen, ifølge Sportinglife.Rett etterpå banket Teemu Taino til fra langt hold, og fordi ballen stusset innom en motspiller, forsvant den i nettet bak en forfjamset Scott Carson i Charltons mål.

Charlton-redusering

MÅLFEST: Dimitar Berbatov banket inn to mål for Tottenham. Lagkameratene bidro  med ytterligere tre nettkjenninger i Scott Carsons mål. Kanskje får reservekeeper Thomas Myhre sjansen neste gang? Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS/SCANPIX
MÅLFEST: Dimitar Berbatov banket inn to mål for Tottenham. Lagkameratene bidro med ytterligere tre nettkjenninger i Scott Carsons mål. Kanskje får reservekeeper Thomas Myhre sjansen neste gang? Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS/SCANPIX Vis mer

I den følgende perioden fortsatte «Spurs» presset, men da den neste nettkjenningen var det likevel «Addicks» som sto for.

Etter et hardt innlegg fra venstrekanten i det 41. minutt, oppsto det panikk i Tottenham-forsvaret. Resultatet ble at forsvarer Michael Dawson satte ballen i eget nett, til 2-1.Andre omgang startet relativt rolig, men ti minutter etter sideskiftet bokstavelig talt skjøt Steed Malbranque fart i begivenhetene.

Flere langskudd

Berbatov headet ballen ned i beina hans, før den tidligere Fulham-spilleren banket til på volley fra 18-19 meters hold. Ballen suste i mål helt nede til venstre i Scott Carsons bur.

Som i første omgang, tok det ikke lang tid før et nytt mål fulgte Tottenhams nettkjenning, og igjen var det et langskudd, ved Jermain Defoe, som ga uttelling.


Men hjemmelaget ga seg ikke med det. I det 66. dukket nemlig Berbatov opp igjen.

Godt nytt for Myhre?

Etter å ha kranglet seg fri til venstre i Charlton-målgården, satte bulgareren ballen kontant i mål langs det plettfrie gressteppet, til 5-1 og hans niende scoring for sesongen.

image: Myhres konkurrent slapp inn fem mål

Etter dette handlet det mest om å kontrollere inn for Tottenham, og ikke engang Darren Bents suser på overtid kunne forhindre total ydmykelse for Charlton.

For Norges Thomas Myhre kan dette paradoksalt nok være godt nytt. Etter fem baklengs, må nesten Scott Carsons posisjon som førstekeeper være svekket.

- Vi hadde en ærlig diskusjon i garderoben. Nesten alle på laget bidro til den, sier Charlton-manager Les Reed om den generelle situasjonen etter kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!