Myhres tabbetriks

Innrømmelsen av hvor mye fotballen betyr for han, har gjort Thomas Myhre sterkere til å takle tabber.

STAVANGER (Dagbladet.no): - Jeg kommer meg over tabben, Det gjelder både kritikken og spørsmålstegn andre setter. Jeg må ta konsekvensen av slike tabber og at keeper er det yrket jeg har valgt, sier Myhre til Dagbladet.no.

Nye teknikker gjør at han nå mener han blir kvitt de nye tabbene fortere.

- Hvordan jobber du for å bli kvitt slike episoder?

- Det kan være å sette fotballen litt i perspektiv. Det er ting som er viktigere, men samtidig må jeg kunne si at fotballen betyr veldig mye for meg. Det er en viktig innrømmelse, sier Myhre.

Kunst og vin 

Hans resept er å tenke minst mulig på episoder som den i går fordi tankene uansett vil være der.

- Det er viktig å samle tankene om noe helt annet for eksempel kan det være å sitte med en kompis å diskutere kunst. Da får man sove godt slik at man ikke blir liggende våken. Et godt glass vin hjelper det også. Man må ikke tenke at man skal få medfølelse, sier Myhre.

Han slet tungt sist han skulle komme seg etter tabbene på landslaget. Etter Tyrkia-kampen brukte han to uker på å bli kvitt de negative tankene etter de mye omtalte tabbene.

TABBETIPS: Thomas Myhre har funnet egne teknikker for å hanskes med keepertabbene. De deler han med Dagbladet.no sine lesere. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
TABBETIPS: Thomas Myhre har funnet egne teknikker for å hanskes med keepertabbene. De deler han med Dagbladet.no sine lesere. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

- Jeg brukte gode 14 dager og det er ekstremt. Den maksimale tiden det hadde tatt før det var et par dager. Jeg kom ikke i mål med de vanlige metodene. Det var først etter en prat med en god kompis der borte at jeg kom på rett vei. Det tar ikke to uker denne gangen. Jeg er ferdig med det i dag, sier Myhre.

Lever med Tyrkia 

Under hver eliteseriekamp opplever han rop fra tribunen om tabbene fra Tyrkia-kampen. Han syns det går greit å leve med.

- Lærte du noe etter Tyrkia-kampen?

- Før hadde det gjerne vært slik at jeg lot andre positive ting i livet overdøve skuffelsen på banen. Men jeg så det at det er lov å være skuffet når fotballen betyr såpass mye for deg, sier Myhre.

Den tidligere landslagsmålvakten ser selv at tabbene han gjør får mer fokus enn hvis andre keepere i eliteserien gjør det samme.

- Etter det som skjedde mot Tyrkia er det naturlig Men jeg har ikke gjort fryktelig mange tabber, sier Myhre.

Treneren slapp inn ni 

Myhres tabbetriks

Keeperen var nedbrutt etter kampen i går da han gjorde en ny avgjørende kjempetabbe.

I dag var det en langt mer optimistisk Myhre som så fremover I går gjennomførte han en lett styrkeøkt på Viking Stadion sammen med keepertreneren Erik Johannessen som selv har 501 kamper for Viking. I den siste kampen slapp Viking-legenden inn ni mål mot Brann i 1983.

- Thomas har rutine og jeg vet han kommer tilbake. Han trengte at noen støttet han i dag og vi pratet om helt andre ting på treningen, sier Johannessen.

Myhre er selv klar på at han svikter mange når han er ansvarlig for tabbene.

- Du har lyst til stå frem å være en samlende figur bakerst og fremstå som tryggheten selv. Det er når det fundamentet sprekker du føler at du svikter et stort kollektiv, sier Myhre.

- Mener du nå at du har den tillitten fra lagkameratene?

- Ja, det føler jeg. Jeg har støtte fra dem og det er ikke noe fare det. Jeg må bare komme meg videre og tenke at det er trening på onsdag og se fremover mot neste kamp.

Lenger unna landslaget 

Han ser selv at han er lenger unna landslagsplassen enn han var for noen uker siden.

- Landslaget tenker jeg ikke så mye på. Jeg tror jeg var godt inne i bildet før jeg fikk smellen mot Bodø/Glimt. Men det nytter ikke å spille bra i 5-6 kamper for så å gjøre et par dårlige. Jeg må prestere bedre over lenger tid før et landslagsuttak kommer på tale. Jeg har ikke prestert godt nok for å banke på døra der ennå, sier Myhre til Dagbladet.no.

Han forteller at har kontakt med landslagssjef Åge Hareide av og til, men at det er lenge siden de to har pratet sammen nå. Han vet ikke om han noen gang kommer til å vokte buret for landslaget igjen selv om han lengter tilbake.

- Jeg har et sterkt ønske om å spille på landslaget igjen, spesielt med tanke på at den siste kampen var fadesen mot Tyrkia, sier Myhre.

ULYKKSALIG: Thomas Myhre var sønderknust etter at han egenhendig hadde forært Molde ett poeng i gårsdagens tippeligakamp i Stavanger.
FORTVILET: Thomas Myhre slapp inn et vådeskudd fra 45 meter mot Island i 2002.
FORTVILET: En samlet nasjon var sikre på seier mot et kriserammet bosnisk landslag på Ullevaal. En feilplassert Thomas Myhre bidro til at så ikke skjedde.
FORTVILET: Hamit Altintops ikke alt for velplasserte frispark fra langt hold snek seg via hanskene til Thomas Myhre og i nettmaskene.
FORTVILET: Thomas Myhre var ikke uheldig bare én gang mot Tyrkia og Hamit Altintop i Frankfurt; da ballen kom langs bakken, slapp ulykkesfuglen inn det overkommelige skuddet.