INGEN MATCH: Novak Djokovic hadde små problemer med å slå en useedet og matforgiftet motstander i irske Conor Niland i første runde av US Open.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike
INGEN MATCH: Novak Djokovic hadde små problemer med å slå en useedet og matforgiftet motstander i irske Conor Niland i første runde av US Open.Foto: SCANPIX/REUTERS/MikeVis mer

Myk start mot syk rival

Djokovic' US Open-premiere over etter 44 minutter.

Verdensener Novak Djokovic fikk en myk start i US Open tirsdag, fordi motstanderen var blitt syk.

Den irske kvalifiseringsspilleren Conor Niland var blitt matforgiftet og var enda mer sjanseløs enn han normalt ville vært mot den serbiske stjernespilleren. På stillingen 6-0, 5-1 til Djokovic ga han opp.

Djokovic trengte bare 44 minutter på å innkassere sin 58. seier i år.

- Det har vært et langt år for meg, så jeg har ikke noe imot å bruke kort tid på banen i dag. Jeg synes jeg spilte bra de tre kvarterene, men det var synt på motstanderen min. Han fortalte meg etter kampen at han er blitt matforgiftet, sa serberen.

29-årige Niland er 196 plasser bak Djokovic på verdensrankingen. Han ble syk mandag og kastet opp på vei inn på banen. Han vant bare åtte poeng i et første sett som varte 21 minutter.

Iren fikk applaus da han omsider vant et game og utlignet til 1-1 i annet sett, men Djokovic ga ikke bort noe mer. Niland hadde vunnet bare 14 poeng da han ga opp.

- Jeg har ikke greid å holde på maten, og derfor hadde jeg ingen styrke i beina, sa han.

Niland var Irlands første deltaker i turneringen siden 1982, men han var ikke irenes siste håp. Louk Sorensen, som også tok seg gjennom kvalifiseringen, møter Robin Söderling onsdag.

(NTB)