HYLLEST: Mario Balotelli viste en ny og mykere side av seg selv da han proklamerte sin kjærlighet til Raffaella Fico etter 1-0 scoringa mot Blackburn.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
HYLLEST: Mario Balotelli viste en ny og mykere side av seg selv da han proklamerte sin kjærlighet til Raffaella Fico etter 1-0 scoringa mot Blackburn.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

Myke Mario tilbake med scoring og kjærlighetserklæring

Balotelli og City lekte med hjelpeløse Blackburn.

(Dagbladet): Manchester City - Blackburn 3-0.

Mario Balotelli har vist mange ansikter på fotballbanen siden han slo igjennom i Inter-trøya som 17-åring, men hadde inntil i kveld aldri vist seg fra noen spesielt myk side.

Kanskje hadde han kommet på andre tanker etter å ha sonet fire kampers karantene for et spark mot Tottenhams Scott Parker. Det var iallfall en spillesugen, veloppdragen og fornøyd 21-åring som var tilbake i City-angrepet mot Blackburn på Etihad Stadium.

Vertene hadde ikke avgitt ett eneste poeng på eget gress så langt denne sesongen. Mot en nedrykkstippet motstander, som riktignok vant på Old Trafford tidligere i vinter, fikk de det veldig enkelt på vei mot den 13. trepoengeren av 13 mulige på hjemmebane.

Parkerte bussen Blackburn la seg med ti mann bak ballen fra første fløytestøt og overlot til vertene å spille fotball.

Roberto Mancinis elever har etterhvert fått rikelig med erfaring med motstandere som bare har kommet for å forsvare seg, og opptrådte med den samme tålmodige roen som har preget laget siden seriestart.

Halvtimen ut i kampen gikk Blackburn-manager Steve Keans opprinnelige og mildt sagt primitive kampplan i søppelbøtta da Aleksandar Kolarov slo inn fra sin venstreside etter en glitrende City-overgang.

I det romantiske hjørnet På første stolpe møtte Mario Balotelli ballen og styrte enkelt, elegant og nonchalant inn 1-0 bak en sjanseløs Paul Robinson. På Old Trafford i oktober feiret Balotelli medspørsmålet «Why always me?» trykket på t-skjorta under drakta. Også i kveld hadde han planlagt feiringa på forhånd, men denne gangen var budskapet langt mindre subtilt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da han med et bredt smil dro drakta opp mot haka kunne TV-seere verden over se at Balotelli åpenbart trives også utenfor fotballbanen:

«Raffaella ti amo» eller «Raffaella, jeg elsker deg» på norsk, var en hyllest til kjæresten Raffaella Fico, og dermed er nok husfreden sikret når Balotelli kommer hjem etter kampen.

- Mario leverte en god forestilling, og det var en strålende scoring. Alle tre scoringer var veldig, veldig bra og jeg er særlig fornøyd med at det tre spisser lagde tre mål, sier Mancini.

Presset på United Blackburn hadde absolutt ikke noe svar på Citys ledermål, og var redusert til statister mens hjemmelaget transporterte ball innad i laget. City hadde ballen i formidable 77,7 prosent av tida, og med 28 avslutninger var det et lite under at det ikke endte mer enn 3-0.

Sergio Agüero fikk god hjelp av en ubesluttsom Paul Robinson etter 52 minutter da han la på til 2-0, mens Edin Dzeko fikk god assistanse fra Kolarov da han stanget inn 3-0 etter bare et snaut minutt på banen.

Dermed la City fornyet press på Manchester United før byrivalens bortemøte med Norwich i morgen. Fem poeng skiller nå mellom Manchester-lagene på toppen av tabellen.

- Det viktigste er at vi er der vi er i slutten av mai, sier Mancini til Sky Sports 2.

Ville ha Gamst-straffe Blackburn falt på sin side under nedrykksstreken etter at Wolves karret seg tilbake fra 0-2 borte mot Newcastle tidligere i ettermiddag, og må samtidig klare seg uten forsvarssjef Chris Samba som forsvant til russiske Anzji i går.

- Dette er veldig vanskelige kamper, men nå har vi et enklere kampprogram foran oss. Dette blir en viktig måned for oss når vi skal møte lagene rundt oss på tabellen. Vi er litt tynt besatt akkurat nå. Derfor var det viktig å komme seg igjennom uten nye skader, sier Kean til Sky Sports.

Morten Gamst Pedersen spilte forøvrig hele kampen for bortelaget, og skapte det nærmeste Blackburn var en farlighet da han ramlet i duell med Nigel de Jong innenfor 16-meteren. Dommer Mike Jones vinket imidlertid spillet videre.

- Jeg synes det var straffespark, og det sa jeg til dommeren, men vi respekterer avgjørelsen hans. Vi følte det var kontakt, men vi må bare akseptere at dommerne bare kan dømme på grunnlag av det de ser der og da, sier Kean.

PS! Også Yaya Touré gjorde City-comeback i ligaen i kveld etter å ha vært på landslagsoppdrag med Elfenbenskysten i Afrikamesterskapet. Ivorianeren måtte imidlertid gi seg fem minutter før slutt på grunn av muskelsmerter i beinet, ifølge Mancini.

HYLLET: Mario Balotellis bedre halvdel Raffaella Fico.Foto: Stella Pictures
HYLLET: Mario Balotellis bedre halvdel Raffaella Fico.Foto: Stella Pictures Vis mer